Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moda na odrosty/Ombre hair -wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-21, 17:48   #181
MagicPrincess
Przyczajenie

Smile Odrosty czytaj rozjaśniane końcówki

Oglądałam ostatnio program dotyczący tego typu farbowania. Aby osiągnąć taki efekt, nie wystarczy jedynie zafarbować końcówek, trzeaba użyć conajmniej dwóch odcieni i stopniowo rozjaśniać, nie jest to więc takie proste...

Strasznie mam ochotę na takie końcówki, ale mam wiele obaw. I tu pytanie do dziewczyn, które próbowały już tego.

Mam obawy dotyczące fryzjera, tj. moja fryzjerka powiedziała, że nigdy jeszcze tego nie robiła, ale może się tego podjąć.
Boję się tylko czy niedoświadczony fryzjer będzie potrafił uzyskać taki efekt?
Może macie doświadczenie z tego typu farbowaniem u niedoświadczonych bądź doświadczonych fryzjerów?

Drugie pytanie: mam włosy niefarbowane, naturalne i zastanawiam się czy nie ma tu problemu, czy struktura farbowanych końcówek nie będzie się odróżniać od reszty naturalnej, wiadomo naturalne włosy mają mniejszy połysk itd.

Mam włosy koloru ciemny blond, więc nie wiem też jakiego efektu się spodziewać, zdjęcie poniżej:

(z tym, że mam teraz jakieś 5cm dłuższe, włosy i ciemniejsze, bo zdjęcie było robione po lecie)

Proszę o rady!

Edytowane przez MagicPrincess
Czas edycji: 2011-03-21 o 18:26
MagicPrincess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując