Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak przejść z diety 800 kcal / Dukan ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-21, 18:50   #14
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Jak przejść z diety 800 kcal / Dukan ?

SekretnyWachlarz
Czy Ty byłaś kiedykolwiek na Dukanie, że go krytykujesz ? Po tym co piszesz, to raczej wątpie, nie znasz nawet jego podstawowych zasad. Tak jak ktoś tu już pisał, I faza trwa tylko kilka dni i jesz na niej nie tylko "jajka i twaród", wręcz nie możesz jeść tylko tego ! W kolejnej fazie wprowadzasz warzywa. Co do tego czy dieta jest zdrowa-jeżeli stosujesz się do wszystkich jej zasad, ale na prawdę WSZYSTKICH, to jest zdrowa. Od kontrolowania tego, czy z organizmem wszystko jest okej jest lekarz i badania, które powinno się robić co jakiś czas, a o czym dużo osób nie pamięta. Do tego żeby była zdrowa, musisz dużo pić, jak na każdej diecie zresztą.

Poza tym, po każdej diecie jeśli przejdziesz do normalnego jedzenia bez utrwalenia wagi, efekt jojo jest conajmniej prawdopodobny. Zasady Dukana mówią o tym, że spadek musisz utrwalić, inaczej waga wróci, a tą faze (III), dużo osób pomija. I potem sa tego efekty i gadanie ludzi, jaka ta dieta jest zła...
Dziwią mnie ludzie, którzy myślą, że przez np 2 tyg będa na jakiejś diecie, schudną i potem wrócą do normalnego jedzenia to waga im nie wróci ;/

Jeszcze co do tego zdrowia. Po ponad miesiącu dukania zrobiłam badania i wszystkie były dobre, więc nie mów, że dieta jest niezdrowa. Jeszcze raz powtórze-jeśli stosujesz sie do WSZYSTKICH zasad to jest zdrowa.

half_myself
Wydaje mi się, że to nie jest dieta dla Ciebie, tylko nie zrozum mnie źle. Po prostu nawet jeśli chcesz coś zrzucić, to jest to chyba tylko kilka kilogramów ? A dieta ta jest najlepsza dla osób z dużą nadwagą. Przy Twojej wadze kilogramy mogą spadać bardzo powoli. A do tego pomyśl, czy przy tylu kilogramach ile chcesz zrzucić jest sens pakować się w Dukana, który jakby nie patrzeć, mimo swoich zalet, jest dietą rygorystyczną i na całe życie ?
Wydaje mi się, że dla Ciebie najlepsze będzie delikatne przechodzenie do bardziej kalorycznych posiłków i po prostu zdrowe odżywianie plus ćwiczenia. A może, tak jak wiele osób radzi przy wagach takich jak Twoja, zaczerpnij niektóre zasady żywieniowe z III fazy Dukana i do nich dodaj ćwiczenia ? Z tego co widze po Twoim jadłospisie większość Twoich posiłków jest zgodna z tą fazą. Poczytaj o niej i się nad tym zastanów I daj znać na co się zdecydowałaś

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując