Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nerwowość i nieśmiałość jak walczyć :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-22, 16:23   #7
lucille
Wtajemniczenie

Re: Nerwowość i nieśmiałość jak walczyć :(

Kedesza

Właśnei to jest najdziwniejsze, że w kontaktach na gruncie prywatnym ja sobie z tym umiem radzić - po prostu zakładam, że mi obojętne co ludzie pomyślą albo, że wszyscy mnie lubią (wyobrażam sobie )- wspomniałam o takich myślach (typu pewnie mnie nie lubią) no bo one występują - ale to mi najmniej utrudnia.

Szopka zaczyna się przy kontaktach - szkoła, praca. To rzeczywiście może mieć coś wspólnego z "myślami", przeczytałam Twojego posta i zaczęłam ponownie myśleć o dzisiejszej sytuacji i od nowa zaczęłam się denerwować, na samą myśl, że będzie kolejna. Może jakaś wizualizacja -- coś w stylu, że jestem fachowcem nie z tej ziemii, czy coś podobnego pomoze - sama nie wiem.
W mojej ostatniej pracy po prostu przyznałam się szefowej -ona wzięła mnie za wszaż oprowadziła, pokazała, przedstawiła wszystkim i po godzinie czułam się jakbym tam pracowała od lat, całe zdenerwowanie zniknęło.

Kedeszo - napisz jakie inf. o mnie mogą się przydać, chociaz i tak mi pomogłaś (mówiąc o uśmiechu i dobrych myślach - może rzeczywiście to pomoże)

lucille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując