Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostrzegam przed podróbkami perfum!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-27, 17:31   #243
AniaM69
Zadomowienie

Dot.: Ostrzegam przed podróbkami perfum!!!

Wkleję tu swoją wypowiedź z innego wątku.

Chciałabym ostrzec przed nową (?) metodą oszustwa na Allegro.

Polega ona na tym, że w opisie aukcji oprócz wielkich słów o oryginalach, gwarancji, zwrocie pieniędzy itepe oszuści zamieszczają real foto oryginału a przychodzi podróbka ewidentna.
Tak się nacięłam na Gucci pour Homme u Madzia147 (z Legnicy)
http://www.allegro.pl/show_user_auct...?ui d=2955906

Tester na fotce jak najbardziej ok, natomiast przyszło mi jakieś nieporozumienie (za długa rurka, jasny kolor płynu, inny kształt dna butelki, smugi na szkle, a sama butelka kiwała się na stole).

Po wklejeniu zdjęć w wątku "perfumowe zakupy na allegro" zauważyłam, że Madzia147 kradnie i obrabia zdjęcia innych sprzedających, w tym przypadku była to fotka Bartek_allegro. Powiadomiłam Bartka o tym natychmiast.

Odesłałam przesyłkę w pół godziny po otwarciu paczki. Czekam póki co na odzyskanie pieniędzy, co nie będzie proste bo facet o nicku Madzia147 zapiera się oryginalności powołując na posiadanie "faktury z Niemiec na zakup testerów" (sic!)
Sprawdziłam na poczcie, ze odebrał przesyłkę, a on się długo i intensywnie wypierał.
Poza tym korespodencja z nim to męka; trudno rozszyfrować o co mu chodzi przez błędy i brak sensu, grozi bratem prokuratorem. Co mnie podkusiło kupować u jakiegoś takiego? Chyba wrodzone skąpstwo.
Nie popełnijcie mojego błędu. Różnica 10 zł kosztuje mnie baardzo dużo nerwów i być może ponad 130 zł.
W końcu i tak kupiłam u roteza
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując