Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 5 015
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
Napisane przez _Kari_
O jaaaa... no łande jadłospisy  A ty razem z rodzinką dukasz?? Czy jesteś już chudzinka...
W sumie mi się wydaje że dość sporo jedzą... napewno nie za mało. Chociaż ja bym sobie odpuściła codzienny deser...bo to raczej nei zmienia przyzwyczajeń i nawyków żywieniowych... i może z rana też wiecej warzywek albo rybkę?? Bo nei widać tu rybek za dużo ...
|
rybki z pieca i kotleciki rybne tak im sie w styczniu przejadly, ze od lutego przestalam kupowac Ale we trojke zjadamy 1,5 kg wedzonej makreli na tydzien, 4 puchy tunczyka i z kilogram matjasow w zalewie wlasnej roboty Co do deserow, to bys musiala widziec, jaki byl u nas PRZED dieta okres poltrwania blachy tortu sernikowego na zimno, z owocami, biszkoptem i galaretka normalnie 24 godziny i ni ma 
A ja nie, nie dukam, ja przytyc probuje - cale 33 lata z niedowaga, lekarze sie za glowe lapali na moje BMI teraz po 30tce troszke lepiej wiec tylko gotuje dla moich spaslaczkow - mloda schudla 7 kg i zatrzymala sie na wadze, ktora wyliczyl jej Dukan jako idealna, to samo malz, ktory stracil blisko 20 kg od stycznia 
Cytat:
Napisane przez Vectraa
Gotuj dla mnie też 
|
Cytat:
Napisane przez monique 90
I dla mnie 
|
Hyhyhy - cala sobota w kuchni, potem mam z glowy obiady przez tydzien jak sie hurtem robi, to calkiem sporo czasu oszczedzone.
(torcik Wam wklejam - jest ODJECHANY maksymalnie:
Sernik/ tort sernikowy:
Dwa duze jogurty lub kefiry 0%
0,5-0,6 kg twarogu 0%
20 tabletek slodzika, rozgniecionych
6 lyzeczek zelatyny
Aromat
Miksujemy jogurty z twarogiem, aromatem i slodzikiem na gladko.
Zelatyne rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzatku, wlewamy do masy, miksujemy.
Polowe masy wylewamy na forme i chowamy do lodowki.
Do drugiej polowy dodajemy kakao/ kawe i miksujemy.
Kiedy pierwsza warstwa lekko stezeje, wylewamy na wierzch druga.
Trzymamy w lodowce.
Mozna zrobic na nalesnikach:
Ciasto nalesnikowe:
4 jaja, slodzik do smaku,
szklanka mleka,
2 lyzki skrobii kukurydzianej lub zmielonych otrab,
2 lyzeczki sody oczyszczonej
– wymieszac, usmazyc 2 nalesniki. Kiedy ostygna, jeden wlozyc na dno formy i na wierzch wylewac mase sernikowa, na koniec (po wylaniu drugiej masy) nakryc drugim.
Mozna zrobic z galaretka:
0,5 duzego kubka syropu z Lidla,
1,5 kubka wody,
4-5 lyzeczek zelatyny
Wode z syropem zagotowac, rozpuscic w niej zelatyne, mieszac, zostawic do ostygniecia i lekkiego stezenia na 2-4 godziny, wylac na wierzch sernika, zostawic na noc w lodowce.
Smacznego jesli sie ktos pokusi - wychodzi ogromna, wysoka, okragla blacha
__________________
Iza 
Diablicja 
Lilo 
Kubulek
Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:05
|