Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czapka na szydełku:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-26, 14:03   #2215
misia2
Zakorzenienie

Dot.: Czapka na szydełku:)

Cytat:
Napisane przez Madzialin Pokaż wiadomość
Pokombinowałam i juz sie nie marszczy. Prosze mi wierzyc,ze ruszam swoja mozgownica i mysle,ale czasami zadaje pytania (moze i glupie)dla pewnosci,kto chce odpowie,kto nie to nie...

Powtorze swoje pytanie odnośnie schematu:
https://wizaz.pl/forum/attachment.php...6&d=1301 055167

rzad 7. zaczynajac 3 ocz.ł(czyli jeden słupek)nastepnie sa znowu 2 ocz.ł,ale ciut powyżej są pólslupki.To je sie robi w tym rz 7??czy jak??i czy je sie powtarza w nastepnych rzedach czy juz nie??
MAm nadzieje ze zrozumiale napisalam....
A jaką czapkę teraz robisz? bo ja nie łapię którą ,schemat który pokazujesz nie jest schematem do czapki z ,,ananaskami"" A pytam bo oglądając ten schemat nie łapię co oznacza tak długa klamra -zawijas z oczkiem ścisłym .

Magda to o co pytasz te trzy oczka i piszesz nad nimi półsłupki to źle odczytujesz schemat.
Przyjrzyj się dokładnie schematowi ,najlepiej zakreśl sobie kolorem dany rząd będziesz lepiej je-rzędy widziała.
Jest początek 7-go rzędu.Kończąc siódmy rząd zamykasz go oczkiem ścisłym zamykającym i
żeby przejść do ósmego rzędu w tych trzech oczkach robisz oczka ścisłe ale nie zamykające ,
robisz je po to żeby przejść do początku ósmego rzędu i
tam znowu jako pierwszy słupek robisz trzy oczka i
tą grupę 4 słupków przedzielonych oczkiem łańcuszka ,
czyli trzy oczka jako pierwszy słupek -słupek -oczko i-dwa słupki -trzy oczka AŻ DOJDZIESZ DO KOŃCA I ZNOWU TAK JAK W SCHEMACIE DALEJ

Magda ja myślę że powinnaś zacząć od łatwiejszych rzeczy żeby przetestować określone potrzebne do szydełkowania nazwy , potrenować jak to się robi ,co oznaczają dane symbole.Uwierz mi będzie ci łatwiej potem rozumieć schematy ,a tak sama widzisz , masz czytelny schemat bardzo czytelny ,symbole standardowe ,proste i się gubisz nawet z rzędami-czyli nie zauważasz gdzie tu kończy się siódmy a zaczyna ósmy rząd.To normalne jak się zaczyna przygodę-naukę z szydełkiem dlatego warto poćwiczyć na czymś małym ,prostym np .opaską dla dziecka na główkę ,łapką kuchenna i dopiero jak się połapiesz brać się za trudniejsze jakim jest czapka.
Myślę też ze byłoby by dobrze jakbyś założyła swój wątek jak słusznie napisała jedna z dziewczyn pod tytułem np.
,,Madzialin uczy się robić na szydełku czapki '' i tam zadawać wszystkie swoje pytania dotyczące twojej nauki . Jeśli nie będziesz wiedziała jak założyć taki wątek pytaj Justin ,pomoże ci i pokieruje ,i przeniesie stąd wszystkie te wpisy twoje pytające ,nasze odpowiedzi dotyczące twojej nauki robienia czapki na szydełku.

Tutaj mamy wątek Czapka na szydełku'' ma za cel pokazywać co kto zrobił i wstawianie schematu czapek ,a nie nauka i podstawy na szydełku ,za dużo teraz tego jest w tym temacie i trzeba się sporo namachać ,przewracać stron żeby znaleźć interesujący innych temat -czapka ,wzór ,schemat.
Pozdrawiam
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując