Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przygotowanie do dekoloryzacji.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-27, 10:31   #2
madame29
Raczkowanie

Dot.: Przygotowanie do dekoloryzacji.

hej ja wczoraj byłam na zabiegu regeneracji wlosow w salonie fryzjerskim, bo tez niestety po farbowaniu na blond moje wlosy stały sie matowe i cienkie. Tak więc zabieg ten polega na nałozeniu jakiejs tam maski witaminowej. Fryzjerka owija Ci włosy folią i wkłada pod ciepły nadmuch, siedzisz tak dobre 20 min, po czym ona spłukuje ta maskę. Rzeczywiscie włosy miałam gładsze i "poukładane" ze tak powiem. Ale nie jest to jednorazowy zabieg, fryzjerka powiedzial mi ze jesli chcemy doprowadzic wlosy do rzeczywistej regeneracji to trzeba tak je "wtapiac w maseczke" raz na miesiac, tak wiec ja sie na to nie pisze bo za 40 zł (i to u tanszego fryzjera) rewelacji nie zauwazyłam a zeby placic co miesiąc te 40 zl radze zainwestowac lepiej w dobry profesjonalny szampon i maskę/odzywke. Ja będąc u innego fryzjera (ok 3mce wczesniej) zalapalam sie na promocję i dostałam w prezencie szampon do wlosow farbowanych colore brillante firmy KEMON i tu daję duuuży plus, produkt swietny spisal sie prawie na medal (prawie bo nie mam porownanaia z drogimi profesjonalnymi kosmetykami, wiec byc moze a raczej napewno sa lepsze ale i drozsze kosmetyki), ten szampon na allegro kosztuje 48 zl. Ja przymierzam sie do kupna nastepnego z tej serii jakiegos regeneracyjnego. Jest to marka włoska. Mozesz zajrzeć na http://www.kemon.pl/.

Jeszcze jedno, fryzjerzy tez polecaja produkty odbudowujące L'oreal'a,
a co do dekoloryzacji to, tez o tym kiedys myslałam, ale poczytalam opinie i na szczescie nie wplynely one na mnie motywująco, bo - z tego co wiem - dekoloryzacja szkodzi bardziej niz farbowanie.
buzki
napisz co postwnowiłas

Edytowane przez madame29
Czas edycji: 2011-03-27 o 10:32
madame29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując