Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-27, 11:50   #1451
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?

Cytat:
Napisane przez doriiiis Pokaż wiadomość
Ja wczoraj troszkę pofolgowałam sobie, bo zjadłam kawałeczek ciasta i wypiłam 2 lampki wina,ale ogólnie nie czułam się jakaś obżarta, ponadto w weekend postanowiłam troszkę zwiększyć ilość kalorii, więc wielkich wyrzutów sumienia nie mam.-porównując z tym co potrafiłam wciągnąć jeszcze 2 tygodnie temu.
I dobrze, na pewno od zwiększenia kalorii nie będzie wzrostów wagi, a jeżeli masz ochotę na słodkie, to lepiej zjeść ten kawałek ciasta, czy batonik, niż rzucać się potem na słodkie i za jednym razem zjeść pół kilograma ciastek.

Wino niestety kaloryczne jest, ale lepiej wypić wino niż piwo.
Cytat:
O diecie 1000 czy 1200 kalorii słyszałam od dawna, ale jakoś nie byłam do niej przekonana bo wydawało mi się co tam te 5 kg to wystarczy się pogłodzić zjeść dwa batony dziennie jakiś mniejszy obiad ożłopać się pepsi i samo zleci, a teraz jak patrzę ile to miało kalorii to po prostu śmiać mi się chce z własnej głupoty.
No niestety w taki sposób nie straci się tych 5kg, tylko głównie to będzie woda. Ja teraz jak przyrządzam obiad dla męża i patrzę ile on tych kalorii wsuwa, to szok normalnie.
Cytat:
Potem słynna dieta dukana na której zdołałam wytrzymać 4 dni i niby 4 kg w plecy- cała szczęśliwa oczywiście, nie biorąc pod uwagę, że to sama woda -pfff ale zamiast wykorzystać ten moment jako dobry początek, to ja potraktowałam to, że po prostu efekt osiągnięty, można wpieprzać z powrotem- z powrotem do poprzedniej wagi hehehehe.
Dukan tak naprawdę jest na całe życie, zaczynając ją należy być świadomym zagrożeń z nią związanych, nerki i wątroba są bardzo obciążone i o ile zagrożenie związane z nerkami można wyeliminować pijąc dużo wody niskosodowej, to niestety wątroby nie ma sposobu ochronić, jak wytrzyma to ok, a jak nie to niestety trzeba zrezygnować.
Cytat:
I wiecie co po raz pierwszy w życiu wierzę, że uda mi się osiągnąć wymarzony cel, ale teraz podchodzę do tego spokojniej nie, że już musi być z dnia na dzień 3 kg mniej -o diecie trzeba zacząć myśleć nie jako o męczarni, wyrzeczeniach itd, tylko po prostu jako o zmianie sposobu odżywiania., jak już pisałam nie potrafię liczyć kalorii z dokładnością, ale myślę że tego się nauczę korzystając z rady poissonivy-dziękuję
No właśnie dieta z ustawieniem kaloryczności tak naprawdę powinna nauczyć nas zdrowego odżywiania, w zależności od tego czy chcemy uzyskać redukcję, stabilizację, czy przybranie na wadze, dobieramy indywidualnie do siebie ilość kalorii.

Ja mam swój "strażnik kalorii", czyli zeszyt w którym zapisuję co jem, ile a potem wyliczam ile to miało kalorii, poza tym zapisuję masę ciała.

Efekty na pewno będą, jeżeli konsekwentnie będziesz wszystkiego pilnować.
Na zachętę powiem, że ja w swoim zeszycie dzisiaj zapisuję aktualnie
56 stronę, na której widnieje waga: 60,6kg, a na 1 stronie mam zapisane: 67,2kg (w zeszycie nie mam uwzględnionych 3 tygodni na Dukanie, podczas których schudłam 4kg).
Cytat:
Ja jestem już po trzydziestce-wiadomo trudniej się chudnie, mam 169 cm i ważę 62kg chciałabym do lata ważyć 58-wtedy wiem że wyglądałabym dobrze-zobaczymy co z tego wyjdzie. Będę pisać.
Ja też jestem po 30stce, tak na serio to moja druga dieta i teraz przyrzekłam sobie, że już nigdy więcej nie dopuszczę do sytuacji takiej, że tyle będę ważyć ile ważyłam. Teraz czuję się dobrze w swojej skórze, rozmiar ud mam nawet mniejszy niż przed ciążą, to widzę po spodniach.
Cytat:
Napisane przez florencja16 Pokaż wiadomość
doriiiis życzymy powodzenia z nami na pewno Ci się uda,a jak nie to będzie lanie
Nie ma co zachęciłaś dziewczynę ostatnio, aż tak dużo nie lejemy tutaj
Cytat:
Napisane przez diva29 Pokaż wiadomość
odnośnie ćwiczeń, to po piątku mam takie zakwasy,że dziś chodzę jak połamana:P ale co tam, przejdzie wczoraj się zmieściłam w 1200kcal, dzisiaj mam nadzieje,że nie będzie inaczej chce w końcu zobaczyć mniej kg na wadze.... do lata zostało mi jeszcze 8,5 kg... muszę pokonać te głupie kilogramy!
Naprawdę? Ja chodzę na bieżnię raz w tygodniu i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zakwasów brak fakt, że ja chodzę, nie biegam.

Na pewno uda się, tylko konsekwencja i motywacja jest niezbędna, a wyniki na pewno będą .
-----------------------
U mnie dzisiaj na razie ok:

śniadanie (230kcal):
- serek 3%
- ananas
- mandarynka
- słodzik
- kawusia+sł+mleko

II śniadanie (122kcal):
- 2 cieniutkie kromki grahamki (41g)
- serek Linessa
- rzeżucha (w końcu mi wyrosła na tyle, żeby zjeść mniam)

Na obiad planuję moją ukochaną cukinię faszerowaną mięsem z indyka i zapiekaną w piekarniku z jogurtem i pietruszką
Na kolację pewnie będzie to samo, bo mam 2 cukinie, więc mi wyjdą 4 połówki, na pewno na obiad wszystkiego nie zjem.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując