2011-03-27, 18:28
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Studia.
Cytat:
Napisane przez paranojewedwojee
Cześć.
Nie wiem czy umieściłam wątek w odpowiednim dziale, ale po prostu nie wiedziałam gdzie mogę go umieścić.
Chciałabym Was zapytać czym różnią się studia dzienne od zaocznych? Prócz tego, że na dziennych chodzi się codziennie na uczelnię?
Chciałabym pójść na studia, kierunek - psychologia. Ale jednocześnie chciałabym pracować, żeby zarabiać na mieszkanie i inne podstawowe rzeczy. Chcę mieszkać z Tż, ale nie chcę, żeby tylko on nas utrzymywał.
Słyszałam, że za zaoczne się płaci... Jeśli tak, to ile około??
I mam pytanie dla osób studiujących psychologię. Jak jest na tym kierunku?
|
Najwiecej informacji się dowiesz, na stronie uczelni która Cie interesuje, można też zadzwonić
Wiadomo na studiach zaocznych są zjazdy, zazwyczaj co drugi weekend, ale nie zawsze, czasami się zdarza, że zajecia są pod rząd, bo trzeba nadrobić materiał itd.
Jeżeli chodzi o koszty psychologii, to też zależy jaką uczelnie wybierzesz, czy prywatną i tam będziesz studiować zaocznie czy państwową. Z tego co sie orientuje to są to koszty w granicach 4-5 tys za rok nauki. Wszystko też zależy od tego czy zapłacisz z góry za rok, lub z góry za jeden semestr, czy będziesz płacić miesięczną rate, im wiecej rat tym koszt wiekszy wiadomo
I walizkę ma spakowaną już ... "
|
|
|