Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - cz. 13 ZNO - nie wchodzić bo gryziemy !! :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-28, 16:20   #250
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: cz. 13 ZNO - nie wchodzić bo gryziemy !! :D

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Przeczekać? Niee Przeczekiwanie to moim zdaniem najgorsza metoda. Bo niczego nie daje. Jedna osoba na milion sama zrozumie swój błąd i się zmieni, a reszta będzie żyła w przekonaniu, że jest fajnie, że nie musi się zmieniać. I potem będzie przykra niespodzianka jak się okaże, że jednak partnerka od dłuższego czasu oczekuje zmian...

No tak, albo kochamy albo nie kochamy. Jak nie kochamy, to zostawiamy, a jak kochamy to staramy się żeby był coraz lepszy

Nie zmienia się człowieka, ale jego zachowania owszem W związku niestety, trzeba czasem coś poświęcić dla drugiej osoby Jak się nie jest w stanie czegoś zmienić, a druga strona nie jest w stanie tego zaakceptować, to ja nie widzę szans dla takiego związku.

Kogoś się kocha za zalety i MIMO wad. Kochać można zawsze. Nawet seryjnego mordercę. Ale związek to sztuka kompromisów. Czasami trzeba się dostosować do drugiej osoby

I tu pozostaje pytanie, kiedy człowiek jest sobą. ZAWSZE coś i ktoś ma na niego wpływ...

Moim zdaniem w związku partnerzy muszą się "dotrzeć". Po prostu muszą zrezygnować z czegoś, na rzecz drugiej osoby. Nie ma dwóch osób, które pasują do siebie idealnie "bez obróbki".

Ja bym nie wytrzymała z kimś, kto pali przy mnie, mimo że ja sobie tego nie życzę "Bo on się zmieniał nie będzie"

Gdybym coś takiego usłyszała to odpowiedziałabym tylko: "A ja nie będę zmieniała swojego podejścia do papierosów dla Ciebie. Dla nikogo zmieniać nie będę" i bym podziękowała za znajomość
przykro mi ale nijak się z Twoim zdaniem nie zgadzam..

zachowanie to nie człowiek?
nie rozumiem tego zdania że nie zmienia się człowieka ale jego zachowanie owszem..
brzmi tak jakbyś wyglądu nie mogła zmienić a zachowanie charakter i owszem.. a chyba powinno być na odwrót..

Właśnie .. kogoś kocha się za zalety pomimo jego wad.. więc sory.. albo kochasz go pomimo wad jaką może być jego niechęć do wysyłania smsów albo go nie kochasz..

Człowiek na człowieka ma wpływ..
ale nie poprzez słowa "masz mi wysyłać smsy bo mam takie życzenie a jak go nie spełnisz to z Tobą zerwę.."
tylko wystarczy powiedzieć że jest ci przykro że nic nie pisze a co zrobi to już sprawa jego sumienia.. to nie powód żeby zrywać.. taki już jest.. i za to go kochamy.. nie można komuś narzucać swojego zdania swoich przyzwyczajeń itd.. jak będzie uważał za stosowne coś zmienić to to zmieni.. a jeśli będzie to dla niego jakiś duperelek to to wpuści jednym uchem a wypuści drugim i tyle z tego będzie..

moim zdaniem nie trzeba z niczego rezygnować..
docierać się można całe życie.. ale żeby od razu rezygnować z papierosów (kiedy on pali ładnych 10 lat) to tak jakby on Ci kazał zrezygnować z oglądania telewizji bomu się to nie podoba.. ciekawe czy byś to dla niego zrobiła..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora