Gosiuuu z Twoją twarzą nie jest tak źle!! Widziała duuuzo gorsze,
naprawde nie wygląda tak ,źle chtba bardzo wyolbrzymiasz problem

a
co do przemywania to proponuje
Ci odrzucic ten płyn do h.intymnej on ma składniki nie do stosowania na twarz,
dla mnie mleczko tez jest za tłuste (mimo ze mam suchą cere)
dlatego polecem użyc PŁYN MICELARNY (używałam i oceniam na dobre, z perfecty dax cosmetics i AA taki turkusowy po ok12zł) fajnie oczyszczają twarz, nie ściągają, mają składniki nawilżające itp...
i do tego kremik do cery miesznej LUB NACZYNKOWEJ (uważam ze godne polecenia są kremy LIRENE maja w swojej ofercie takie kremy -sama używam do cery suchej)
Pielęgnację można też uzupełnic w tonik do przemywania
mój brat ,który miał stany zapalne ,ropne używał takiego aptecznego BENZACNE czy jakos tak, jest on ma bazie drożdzy i na trądzik ,moze i Tobie by pomógł (18zł)
I najważniejsze to nie zapychac por pudrami ,fluidami , ponoc kosmetyki XXI wieku nie zapychają por i niby nawet lecza ale...ograniczyłabym sie na Twoim miejscu jedynie to zamaskownia nosa jezli jest bardzo czerwony i niczego więcej
A peeling tylko enzymatyczny..
powodzenia
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------
Gdybyś chciała zaryzykowac.. kiedys -tj około 3mies. temu sama miałąm wysypki pryszczy ,przed okresem, i na dodatek schodziły przez cały kolejny miesiąc ,powodując nawet zejscie skóry do krwi,..;/
i za namową kolerzanki zaczełam używac kremu BAMBINO (6zl za150ml)(wczesniej uzywałam nivea i lirene) takiego w metalowym opakowaniu TŁUSTEGO..ALE to nie oznacza ze on natłuszczał skóre i ją zapychał wręcz przeciwnie,
od 2miesięcy nie miałam ZADNEJ KROSTY, krem ten ma działąnie przeciwzapalne -czyli na pryszcze itp, oraz zawiera tlenek cynku tez dobrze działający na krosty (pamiętam ze jako nastolatka tez własnie uzywałam masci cynkowej na pryszcze,która jest własnie w tym kremie)
no i ze krem jest dla dzieci to wiadomo ze zaszkodzic nie wiadomo jak napewno nie zaszkodzi.
daj znac o efektach jesli sie skusisz..