Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brąz ZIMNY czy POPIELATY. część II - wątek zbiorczy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-29, 16:50   #303
zyta82
Rozeznanie

Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY....czescII -wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez aklina Pokaż wiadomość
Właśnie jestem po kolejnym farbowaniu faroukiem 6AA z mixem tym razem tylko zielonym, kolor jaki mi wyszeł to bardzo ciemny, zimny brąz, ale chyba z mieszanką mixów niebieskim i zielonym wychodziło fajniej. Jeszcze zobaczę jak się będzie tym razem wymywać, ale nigdy rudego przynajmniej nie było, raczej bardziej złoto.
Czy ten 6AA ma zielonkawy kolor jak 7AA? I dodałaś jeszcze zielony mix to w takim razie bordo neutralizowalaś? bo ostatnio nie mogłaś sprecyzować czy rudy, czy bordo. No a pewnie jak wcześniej pomieszałaś z niebieskim to lepiej wyszło, bo tam pewnie trochę rudego było.
A jak w słońcu? nie mienią się na zielono? Miałaś mniej/więcej taki kolor jak caate? Bo Ona właśnie szuka cudownego środka
Wklej fotki w słońcu co byśmy sobie pooglądały Ja masz jakieś przed farbowaniem, to też mile widziane.

Caate - O widzisz, aklina w podobnej sytuacji.
Ja sobie najpierw zrobię same mixy i zobaczę jaki efekt będzie. Na górę potrzebuję niebieski a na dół fioletowy. Ale, że mi się już poziom 7 trochę wypłukał, to może będę musiała poprawić naturą lub nawet zmieszać z mixami. Dla mnie bezpieczniej najpierw zrobić tonowanie mixami (1:5) na początek na 1,9%oxy bo w razie niepowodzenia się spłucze. I tobie też tak radzę na początek. Potem na 6% będzie można zrobić, żeby się mocniej wgryzło , a w razie czego zmienić proporcje mixów.
A jak zafarbujesz Castingiem (jaki numer?) to i tak reflex zostanie taki jak masz teraz, tylko się przyciemnią.

Pozdrawiam słonecznie
zyta82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując