Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szczepienia naszych dzieci-za i przeciw.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-29, 18:51   #38
Wisienki
Zakorzenienie

Dot.: Szczepienia naszych dzieci-za i przeciw.

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
Jedna na milion? To jakieś oficjalne dane są?

Moje dziecko trzy razy źle zareagowało na szczepionkę. Dzieci znajomych również, wiadomo,nie wszystkie i nie na każdą. Reakcje poszczepienne są dość częste, tylko nie mówi sie o tym, znam nawet przypadki, kiedy rodzic zgłasza taką reakcję a lekarz ją bagatelizuje (a ma obowiązek zgłosić do sanepidu chyba, czyn innych instytucji).
tak mi się po prostu wydaje i mówię tu o poważnych komplikacjach a nie o tym, że jakieś dziecko po szczepieniu było kilka dni płaczliwe, czy babrała mu się kilka dni ranka po wkuciu bo to moim zdaniem detale mało znaczące w porównaniu do tego przed czym ta szczepionka chroni.

Gdyby naprawdę szczepienie było takie groźnie to zważywszy, że nieomal każdy jest szczepiony to każdy z nas znałby z najbliższego otoczenia jakieś tragiczne skutki szczepienia. A jednak o takiej sprawie słyszy się raz na pare lat w mediach więc myślę, że zdarza się to jeszcze rzadziej niż raz na milion biorąc pod uwagę, że obecnie w dobie internetu świat to globalna wioska.

Ponadto jak już wspominałam właśnie tym wyklinanym szczepieniom w dużej mierze zawdzięczamy to, że tak bardzo spadła umieralność dzieci....

Wobec powyższego moim zdaniem nie szczepienie dziecka na niebezpieczną, potencjalnie śmiertelną chorobę stanowi skrajną nieodpowiedzialność. Cóż ale każdy robi jak uważa -ja z pewnością swoje dzieci zaszczepię tak jak to już zrobiła moja siostra i kuzynki