2011-03-30, 00:10
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Cytat:
Napisane przez doriiiis
Hejka
Dziewczyny jestem w szoku  jestem tuż przed @ a waga spada normalnie chyba trafiłam z dietą dla siebie  w końcu bez katowania itd.
I powiem Wam że to liczenie kalorii sprawia mi frajdę, wczoraj mój mąż kupił pączki dla każdego po jednym, kiedyś normalnie bym wciagneła do kawy bez zastanowienia, tak teraz sobie od razu pomyslałam "chyba byś musiała na łeb upaść żeby wpakować w siebie tyle kalorii nie czując głodu" i jakoś nie czułam się nieszczęśliwa .
Dziś jestem po kawce z mlekiem-nie słodzę ani herbaty ani kawy od ponad pół roku i kanapka razowca z białym serem.
Ale mam świadomość, że te 3 kg co zostało będzie trudniej zrzucić a potem utrzymać wagę
na razie - pa 
|
gratuluje sukcesów i motywacji 
poissonivy, florencja16 dziękuję za wsparcie 
Miałam dziś bardzo zły dzień najpierw utraciłam projekt bo system się zawalił i muszę robic od początku a później weszłam na jakiś link z facebooka i rozesłało jakąś dziwną wiadomośc do wszystkich kogo mam na liście, z tego jest kilka osób z którymi prawie w ogóle nie utrzymuję kontaktów. Teraz większośc pewnie myśli że jestem szurnięta. Niby wysłałam wiadomości z przeprosinami ale np. jeden koleś stwierdził że chciałam jakoś zagadac... usuwam konto, mogliby się jakoś lepiej zabezpieczac grrrr.
Co do diety to jest ok trzymam się w 1200 ale na rowerku nie jeżdzę bo leje strasznie i ma tak caly tydzien podobno 
Trzymam kciuki aby jutrzejszy dzień był pozytywny dla nas wszystkich właściwie to dzisiejszy. Mam zamiar olac zajęcia dziś, potrzebuję relaksu za dużo stresu i pracy, przez to cały czas chodzę wnerwiona i może sama ściągam na siebie jakieś niemiłe wydarzenia.
---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------
Cytat:
Napisane przez poissonivy
Anika specjalnie sobie poczytałam o jego rzekomym działaniu, więc jak ja czytam, że ocet jabłkowy ma wiele w sobie składników odżywczych w tym witaminy E, to już mi się czerwona lampka zapala, że to są zwykłe kłamstwa.
Witamina E należy do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (tzw. ADEK), więc sorry, ale w wodzie, a tym bardziej w kwasie octowym na pewno go nie uraczy się.
Następny mit o kwasie octowym, że można zajeździć nim sobie żołądek... halo w żołądku jest kwas solny o ph około 1,5 (silnie kwasowy odczyn), kwas octowy ma około pH 3-4 (w zależności od stężenia), więc na pewno nie zaszkodzi, ale czy pomoże to szczerze wątpię.
Kolejna bzdura, że wiąże tłuszcze w tym cholesterol... ta jasne... ciekawe w jaki sposób, skoro tłuszcze reagują z zasadami, tworząc mydła szczerze wątpię, aby wykazywały właściwości amfoteryczne i chciały reagować z kwasem octowym o ph=3, skoro nawet solny o pH 1,5 nie jest w stanie ich rozłożyć, dopiero jest potrzebna lipaza?
No i uwaga na jednej ze stron znalazłam, że ocet jabłkowy ma silne działanie odwadniające, więc już można chyba sobie skojarzyć na czym polegają jego super zalety odchudzające, to nie tłuszczyk jest rozbijany, tylko woda wymiata z organizmu.
|
ja jestem negatywnie nastawiona do wszelkich specyfików odchudzających uważam że pomaga tylko dieta i cwiczenia, ale skoro mówisz że wymiata wodę z organizmu to może spróbuję bo ja właśnie z wodą mam największy problem przez antykoncepcję...
|
|
|