Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - singielka czy stara panna???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-30, 11:44   #1
zanderka
Raczkowanie

singielka czy stara panna???

Chciałam rozpocząć dyskusję na temat kiedy o kobiecie można powiedzieć,że jest stara panną a kiedy,że singielką??
Moim zdaniem to tkwi wewnątrz psychiki kobiety - to kobieta sama siebie identyfikuje. Starą panną jest wtedy,gdy sama się za nią uważa, wtedy,gdy chce na siłę wyjść za mąż ale "nie wychodzi". Z kolei gdy myślę o singielce to wyobrazam sobie naprawdę wspaniałą kobietę, pewną siebie, świadomą swojej wartości, mająca wiele zainteresowań . Ja takie prawdziwe singielki na swój sposób podziwiam- nie wchodzą na siłę w nieszczęśliwe małżeństwa. Śmiać mi się tak szczerze chce,gdy słyszę np. 21-latki, które wychodza za mąż bo to już jest ten wiek ,albo 25-latki kurczowo trzymające się jednego faceta, tylko po to,żeby kogoś mieć ,żeby nie być samotną. Natchnęły mnie dziwne słowa mojej kolezanki, która mi poweidziała,że jeśli mam 24 lata to bedę miała trudno sobie kogoś znaleźć,że ona woli się trzymać tego co ma.A ja tak wcale nie czuję , nie czuję spadku zainteresowania ze strony mężczyzn z powodu " wieku". Jestem obecnie singielką z wyboru, według mnie nie trudno jest wyjść za mąż, ale nie chcę uniknąć błędu . Znam kilka koleżanek,które się pohajtały w wieku powiedzmy 20stu lat i teraz się rozwodzą , dla mnie lepiej być np. 26-letnią singielką niż 26-letnią rozwódką.
zanderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując