lekarz - kosmetyczka
Co sądzi Pan o współpracy lekarza i kosmetyczki. Ja od kilku lat z bardzo dobrymi efektami współpracuję z dermatologiem , mam również zaufanego endokrynologa. Chciałabym wiedzieć jak lekarze medycyny estetycznej zapatrują się na współpracę z kosmetyczkami - jak do tej pory w Szczecinie nie udało mi się nawiązać z nikim kontaktu. Wydaje mi się ,że współpraca powinna być dwustronna , a żadna ze stron nie powinna traktować drugiej jak konkurencji. Dla dobra pacjenta działania kosmetyczki i lekarza powinny się uzupełniać. Współpraca z dermatologiem przynosi świetne efekty w postaci zadowolonych pacjentów.
A jakie jest Pana zdanie? Medycyna estetyczna to dla wielu moich (i nie tylko moich ) klientek zupełna nowość , do której podchodzą nieufnie - spotkałam się z tym ,że wiele osób woli najpierw szukać pomocy u kosmetyczki , a dopiero gdy jest to bardzo potrzebne u lekarza.
Czy nie uważa Pan ,że zarówno środowisko lekarzy jak i kosmetyczek powinno popracować nad poprawą wzajemnych kontaktów (przede wszystkim dla dobra pacjentów).
www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
|