2011-03-30, 18:31
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
Napisane przez EmilkaZ
Hmm, to nie używasz kremu czy używasz długo przed? Ja nakładam krem z Yes to, one się bardzo szybko wchłaniają, moczę gąbeczkę (taką do twarzy) i" masuję" po niej pędzlem żeby był troszkę wilgotny no i później już sypię troszkę podkładu na nerkę, maziam pędzlem, później maziam na wolnej od proszku części nerki  i kiedy nadmiar się obsypie pędzel na twarz i na twarzy okrężnymi ruchami. Rzadko kiedy używam jeszcze jakiegoś pudru, praktycznie to raz użyłam na koniec pudru bambusowego i raz starego z Jadwigi....i strasznie mi pasuje efekt bez pudru. Śtraśnie  jest idealny, naturalny.
Czyli z hydrolatem/wodą termalną też się gryzą?
Co do farb Revlon'a, widze, że na allegro nie ma pełnej palety kolorów do zamówienia...A szkoda. Ciekawe gdzie w Polsce je dostanę.
|
Na mokro mówisz... No to może ja też na mokro spróbuję? Hmm. Bo jak na razie to próbowałam głównie z kremami, ale EDM to jednak po wszystkich mi się świecił. Tylko z pudrem bambusowym go szło używać. Mimo że go lubię za tę właśnie naturalność. Hydrolaty to mi nawet przez głowę nie przeszły, ale to też jest myśl. Jutro może zacznę od nowa testy. Bo ja z kolei dorwałam gdzieś mineralny puderek Elfa (to znaczy on pewnie taki mineralny jak 'minerały' z drogerii, ale tak się nazywa ) i się bardzo pozytywnie zdziwiłam. Używałam tak na gołą buzię bez podkładu i całkiem fajny efekt. Nawet się przyzwoicie trzyma i jakby nieco matowił? Z zapłaciłam niedrogo, 5$ z pędzlem w zestawie (czyli tak ok 15 zł).
No a Revlona w moim kolorze coś ostatnio nie mogę dorwać, sama jestem już jak jeden wielki odrost, ale wszystko inne w sklepie testowane, więc chwilowo zostałam na lodzie Dobrze, że się z tego śmieję.
Aaa i próbowałam kremu Organix (na Bezpiecznych Firmach polecała akasheni, ja dostałam w TJ Maxxie) i jestem baaaardzo pozytywnie po tych kilku próbach nastawiona, no ale muszę potestować dlużej, żeby coś konkretnego powiedzieć. Organix fajna firma, cruelty - free, fair trade i z Ecocertem.
Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:35
|
|
|