2011-03-30, 20:10
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Studium czy studia?
Cytat:
Napisane przez gabrielcia
No tak to dobre rozwiązanie, chodź wymaga pewnie dużo nauki, tylko, czy będzie się dało pogodzić praktyki ( z Cosinusa) ze studiami dziennymi?
|
Moja koleżanka praktyki odrobiła w wakacje
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------
Cytat:
Napisane przez Francuska Fantazja
Ja wybrałabym studia i studium(np. zaocznie). Sama studiuję kosmetologię dziennie i robię technika farmacji dziennie, jakoś to godzę, bywa czasami ciężko, ale mam nadzieję że w przyszłości się opłaca. Skoro interesuje Cie technik usług kosmetycznych to uważam,że to dość dobry wybór, może do tego studia z administracji i przy otwieraniu własnego salonu jak znalazł? Przede wszystkim rób to co lubisz, a na pewno znajdziesz siłę i chęci w podejmowaniu wyzwań i przyszłym szukaniu pracy. Co do opłat za studium- zależy od szkoły. Technik usług kosmetycznych istnieje w systemie dziennym i zaocznym. Nie polecam szkół Cosinusa- mają nie za dobrą opinię, w szkołach państwowych trzeba czasem wnieść coś takiego jak tzw. wyprawka-koszy ok 250zł(zależy także od szkoły), w prywatnych płatnych wszystko wliczone jest przeważnie w cenę czesnego. Polecam najlepiej zawdzownić do szkół które konkretnie Cię interesują i tam zapytać o szczegóły.
|
Kurcze naprawdę da się to pogodzić? Na studium farmaceutycznym wydaje mi się że jest bardzo dużo zajęć i praktyki (więcej niż na studiach!) Jak to robisz??
Bardzo bym chciała, ale na studium zaoczne szkoda mi pieniążków a swoich studiów nie chcę rzucać...
|
|