Re: do Pana doktora
Witam Panie doktorze!
Bardzo dziekuje za odpowiedz.jEST BARDZO POMOCNA ALE w zwiazku z nia nasunelo mi sie jeszcze kilka pytan.
Problemy z nadmiarem skóry również będą mniejsze przy tym tempie odchudzania.
Czy dzieje sie tak dlatego, ze skora ma wieksze szanse do skurczenia i wqiecej czasu na przystosowanie. Czyli skurczenie skory jest mozliwe? I jesli tak to o jak bardzo.
Mam watpliwosci bo moja znajoma schudla 45 kilo i musiala rozbic operacje usuniecia nadmiaru skory z brzucha, posladkow i plecow.
A co z pielęgnacją? To dla skóry trudny okres, wymaga więc ochrony, nawilżania i jak najprostszych kosmetyków, by uniknąć alergii. Dobry jest do pielęgnacji balsam SVR Xerialine 500. Ale problem nie leży w naskórku, tylko w skórze jako narządzie, który szybko może popaść w niedobory białka i składników mineralnych. Również konieczna jest duża ilość płynów, przynajmniej 2l dziennie.
Czy bialko i skladniki mineralne wplywaja na jedrnosc i skurczanie skory?
Jestem jak zauważyłyście zwolennikiem masażu, polecam go również w tym przypadku, by ułatwić obkurczenie skóry.
Panie doktorze jaki masaz Pan poleca i czy mozna wykonywac go w domu, samemu i jak czesto?
Udanie się do lekarza medycyny estetycznej jest najlepszym rozwiązaniem, z pewnością zaradzi tym problemom. Adresy warszawskie już podałem. Jeśli jest taka potrzeba, jeszcze w tym tygodniu napiszę artykuł o odchudzaniu. Czekam na opinie.
A czy moze podac Pan adres kogos z Gdanska?
I tu mam jescze ostatnie pytanie. CWidzialam w sklepach specjalna nakladke do prysznica , ktora reguluje cisnienie splywajacej wody . Czy ewentualnie taki prysznic gdzie woda uderza cialo z bardzo duzym cisnieniem wpywa na wyglad skory? A co z cieplo zimnymi prysznicami? Czy pomagaja obkurczanie?
Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz i poswiecony czas.
Serdecznie pozdrawiam
|