Za szybko zmieniacie tematy

Poprawiny będą, moja część rodzinki by nie przeżyła ich braku

No i my chcemy, na weselu nie poszalejemy za bardzo, więc się na poprawinach prawdopodobnie pochlamy
Nocleg - my mamy w cenie (jak prawie wszędzie dla PM). Nad salą jest jeszcze bodajże 5 albo 6 pokoi 2-4 osobowych, chyba 35 zł od osoby czy jakoś tak (na szczęście dla naszej kieszeni przyjęło się u nas w rodzinie, że zawsze goście sobie sami opłacają noclegi - ja już na kilku takich byłam i nikt nie wydziwiał

). Mają też dwa domki 12 osobowe (czyli zmieści się z 15 osób spokojnie jeśli byłaby taka potrzeba

), wynajęcie całego domku to koszt 300 zł, już na nasz koszt prawdopodobnie

Jeśli więcej gości chciałoby nocleg, to będzie problem, bo nasza sala jest na końcu świata

Wesele na ok 100 osób.
A jak rozwiązujecie kwestię zapraszania dzieci? Bo mojego kuzynostwa już jest ok 10, plus ich drugie połowy i dodatkowo średnia ilości dzieci to 2 i wyszłoby już tylko z nich wesele

Jeśli uda nam się dogadać z właścicielem sali, że dzieci do lat ok 6-8 będą za jakieś 25 zł to je wszystkie zaprosimy, bo nie uśmiecha mi się za maludy w wieku nie przekraczającym tak naprawdę 5 lat płacić jak za połowę dorosłego gościa, a tak pierwotnie powiedział, ale zaznaczył, że jest to do dogadania. A chodzi tak naprawdę tylko o dodatkowe miejsca, bo takie małe to to prawie nic nie zje

Powyżej tej kwoty po prostu miejsce dzieciaków będzie na kolanach rodziców (albo u dziadków

).
Welon - prawdopodobnie będę miała taki do pasa, raczej gładki. Chciałabym długi i pasowałby do sukni, ale jak go założyłam, to mi się wydawało, że zaraz mi włosy powyrywa