Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowe Panny Młode
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-31, 12:03   #332
mariaantonowna
Rozeznanie

Dot.: Listopadowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Za szybko zmieniacie tematy
Poprawiny będą, moja część rodzinki by nie przeżyła ich braku No i my chcemy, na weselu nie poszalejemy za bardzo, więc się na poprawinach prawdopodobnie pochlamy
Nocleg - my mamy w cenie (jak prawie wszędzie dla PM). Nad salą jest jeszcze bodajże 5 albo 6 pokoi 2-4 osobowych, chyba 35 zł od osoby czy jakoś tak (na szczęście dla naszej kieszeni przyjęło się u nas w rodzinie, że zawsze goście sobie sami opłacają noclegi - ja już na kilku takich byłam i nikt nie wydziwiał ). Mają też dwa domki 12 osobowe (czyli zmieści się z 15 osób spokojnie jeśli byłaby taka potrzeba ), wynajęcie całego domku to koszt 300 zł, już na nasz koszt prawdopodobnie Jeśli więcej gości chciałoby nocleg, to będzie problem, bo nasza sala jest na końcu świata Wesele na ok 100 osób.
A jak rozwiązujecie kwestię zapraszania dzieci? Bo mojego kuzynostwa już jest ok 10, plus ich drugie połowy i dodatkowo średnia ilości dzieci to 2 i wyszłoby już tylko z nich wesele Jeśli uda nam się dogadać z właścicielem sali, że dzieci do lat ok 6-8 będą za jakieś 25 zł to je wszystkie zaprosimy, bo nie uśmiecha mi się za maludy w wieku nie przekraczającym tak naprawdę 5 lat płacić jak za połowę dorosłego gościa, a tak pierwotnie powiedział, ale zaznaczył, że jest to do dogadania. A chodzi tak naprawdę tylko o dodatkowe miejsca, bo takie małe to to prawie nic nie zje Powyżej tej kwoty po prostu miejsce dzieciaków będzie na kolanach rodziców (albo u dziadków ).
Welon - prawdopodobnie będę miała taki do pasa, raczej gładki. Chciałabym długi i pasowałby do sukni, ale jak go założyłam, to mi się wydawało, że zaraz mi włosy powyrywa
My wesele mamy na 140 osób z czego najwyżej 5-6 może odpaść, mam 24 osoby z kuzynostwa + ich połówki i nie zapraszamy dzieci, bo wyszłoby z 200osób bedą tylko dzieci moich 3 sióstr i 4 braci mojego TŻ więc i tak będą maluchy na weselu, w naszej sali za dzieci do 8 roku życia się nie płaci nic ! za to pokoje nad salą kosztują 70 zł od osoby i u Nas raczej my płacimy za tego kto chce nocować. jest tam 20 pokoi 2-osobowych, a ok 20 ludzi będzie nocowało. W piątek spotykamy się z kamerzystą i ostatecznie się będziemy decydować. Bardzo się cieszę, że fotograf jest elastyczny, ponieważ nie chcieliśmy zdjęć na sali jak się ludzie bawią i tańczą bo nie oszukujmy się, byłam na 12 weselach i jescze nie słyszałam żeby ktoś obejrzał wszytskie zdjęcia na 4 płytach z wesela. Więc zapytalismy się fotografa czy nie mógłby być na sali tylko 2h, bo zrobimy sobie zdjęcie z każdym gościem, wszyscy razem, z rodzicami, dziadkami, rodzeństwem i tyle więc też kasy zaoszczedzimy i nie potrzebnych kosztów nie robimy. sesje bedzimy mieli przed kościołem, wyjeżdzanie na sesje w trakcie wesla świadczy tylko o czyimś braku taktu i złym wychowaniu, dla mnie to troche niesmaczne a nawet mi sie wydaje że chamskie w stosunku do gości.

Welonu nie bede miała bo welon jest zarezerwowany dla dziewic a szopki i złego traktowania symboli nie chce. Po prostu nie chce byc obłudna i nie traktować pewnych rzeczy głębiej niż inni. Niestety welon stał się ozdobą a nie symboliką i taki jest ten nasz nieszczęsny świat, że nikt sie nie przejmuje niczym i nie szuka głębszych sensów

Aha no i słyszałam o takim przypadku że dziewczyna była w 8 miesiącu ciąży i szła w welonie i ksiądz jej przy wszytskich zdjął i uważam że bardzo dobrze bo nie można sobie z takich rzeczy kpin robić. Kazdy chce ślub kościelny a wychodzą z gołymi cycykami i ramionami przed ołtarz i ksiądz tez kazał komus sie kiedys ubrać, jak ktoś uważa że jest katolikiem to wie że przed ołtarzem nie stoi się w odkrytych ramionach i kolanach, chyba że ktos to traktuje jako ładną oprawkę to jest mi ich żal za płytkie podejście do wiary, najlepiej juz nie brać kościelnego ...

Edytowane przez mariaantonowna
Czas edycji: 2011-03-31 o 12:08
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując