Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zanik okresu, brak okresu, nieregularne miesiączki- wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-29, 12:10   #963
polkiloarbuza
Raczkowanie

zanik okresu

Witam, mam 17 lat przez ostanie 4 miesiace odchudzalam sie, mialam limit 1500 kcal czasami wiecej, oczywiscie odchudzalam sie z zachowaniem wszystkich zasad zdrowego odchudzania chudlam wrecz ksiazkowo bo 0.5-1kg na tydzien w tym czasie bylam tez w gorach przez tydzien i wtedy ostani raz dostalam skapego okresu, w tym miesiacu nie dostalam trodno powiedzec ile mi sie spoznia bo nigdy nie mialam regularnych. czy brak okresu moze byc spowodowany zmiana klimatu (zmiany cisnienia itd) czy chudniacia teraaz chce dokladac kalorie 100-200 na miesiac czy to pomoze w wywolaniu okresu?
wiem zeby organizm i hormony dobrze funkcjonowaly musi byc odpowiednia ilosc tkanki tluszczowej ale znam wiele chudych dziewczat ktore miaja niezla niedowage (praktycznie od zawsze) i ich hormaony sa ok wiec jak to jest ? dodam ze mialam robione rozne badania pobierano mi krew i wyniki byly bardzo dobre oprocz leukocytow ktorych mam za malo ale mialam tak tez przez odchudzaniem. Prosze o odpowiedz
polkiloarbuza jest offline Zgłoś do moderatora