Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-31, 19:13   #1
Sicilia
Zadomowienie

Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna

Tu wklejamy zdjęcia i omawiamy nasze zbiory kosmetyczne oraz nowe zakupy TYLKO KOSMETYKÓW NATURALNYCH, a za takie uznajemy te, które mają minimum 95% składników naturalnych. Składniki, których unikamy w kosmetykach: parabeny, olej mineralny/ paraffinum liquidum i pochodne ropy naftowej, SLS/SLES/ALS, PEG, Imidiazolidinyl Urea, Propylene Glycol i inne glikole, Triathanolamine, Methylisothiazolinone, DMDM hydantoin, Aluminium, BHT, BHA, syntetyczny zapach, ftalany, Toluene, pochodne i żywice Formaldehydu i inne, których nie wymieniłam, a których nie tolerują użytkowniczki kosmetyków naturalnych.
Wstawiamy kosmetyki do pielęgnacji i do makijażu. Wstawiamy też produkty, które nie są typowymi kosmetykami, ale używamy ich jako kosmetyków, przy czym muszą spełniać wymagania co do składu (np. olej rycynowy). Nie wstawiamy wszystkiego co samorobione, lecz tylko to, co w minimum 95% naturalne i bez szkodliwych substancji (trzeba pamiętać, że nie wszystkie samorobione i ze sklepów z półproduktami są naturalne).

Na początek wklejam moje ostatnie zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zbior naturalny.jpg (32,9 KB, 1099 załadowań)

naturalnie proste

Edytowane przez Sicilia
Czas edycji: 2011-04-12 o 13:31 Powód: uszczegółowienie tematu wątku
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora