2011-03-31, 20:17
|
|
Zakorzenienie
|
Coś z niczego, czyli ogryzki w wersji normal :)
Jak obiecałam, mam nadzieję, że coś zobrazuję, opiszę po kolei etapy i w których momentach zaciskam, powklejam zdjęcia w kilka postów bo w jednym nie wiem czy mi ich nie wybije.
Więc zaczynamy:
1. Tak pazur wygląda przed:

2. Przygotowujemy płytkę i podkładamy formę, wydłużając paznokcia coverem w kształt jajeczka (wersja na migdały):

3. Malujemy smile, uśmiechając umiarkowanie, zbyt płytki uśmiech nada paznokciom ciężkości, a zbyt uśmiechnięty będzie wyglądać sztucznie:

4. Budujemy paznokcia (przy takiej długości oczywiście łuk nie powinien być wydatny) tutaj jeszcze przed utwardzeniem:

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------
5. I teraz po włożeniu do lampki czekamy kilka sekund (ja zwykle ok 10, tak mi się utwardzają żele), po tym okresie pukam lekko zaciskarką w paznokcia sprawdzając czy żel jest twardy, jesli tak zaciskam mocno, trzeba uspokoić klientkę że może delikatnie uciskać, ale efekt jest wart pocierpienia 

6. Opracowujemy kształt, nadając pazurkowi kształt migdałowaty, nabłyszczamy i jest:

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------
I jeszcze w wersji square:
1. Jak wyżej, przygotowana płytka z podłożoną formą:

2. Wydłużamy coverem w kwadracik:

3. Malujemy frenchyka, trzeba pamiętać że przy takiej długości lepiej zrobić mało uśmiechnięty french, niż wyciągnąć smile głęboko, wtedy przy wolnym brzegu frencha jest malutko, a łuk sięga głęboko i to poszerza całego paznokcia.

4. Budujemy paznokcia, oczywiście przy takiej długości, jak wyżej, łuk nie może być zbyt wydatny:

5. Po włożeniu do lampki czekamy ok 10 s i pukamy czy jest twardy ,jak widać ja puknęłam za szybko i zrobił się na środku glutek, ale zaraz później było już ok, więc zacisnęłam:

PS. Wyraźnie widać różnicę w szerokości paznokcia
6. Opracowujemy i nadajemy porzadany kształt:

Dziękuję za uwagę W razie pytań chętnie pomoge.
Aha, wybaczcie za tego krzywuska ale ja sobie nigdy nie robię tego kształtu więc mam scentrowane oko żeby sobie samej równo wypiłowac
|
|
|