Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ręcznie malowane bluzki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-31, 22:02   #71
szczygielekhandmade
Raczkowanie

Smile Dot.: ręcznie malowane bluzki

Cytat:
Napisane przez mrsbyq Pokaż wiadomość
polecam białą kredkę do oczu chociaż z doświadczenia wiem ze na ciemnych rzeczach ciężej się maluje ale życzę wytrwałości.

Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Metka04 Pokaż wiadomość
I ja sie wlacze
Zakupilam kila dni temu farbki do tkanin w sklepie plastycznym. Koszt 10,50, jest wielkosci zblizonej do takich malych sloiczkow z koncentratem pomidorowym. Niebawem zabieram sie do malowania. Będzie to prezent gwiazdkowy w postaci stadka bialych wilkow zrobionych na plecach czarnej koszuli. Trzymajcie kciuki

Macie jakis pomysl jak szkicowac na czarnej koszuli? nie znam wilczej anatomii tak dobrze by smialo zaczynac z pedzelkiem bez wstepnego rozrysowania. Myślalam o uzyciu mydła - moja babcia była krawcowa i uzywala go do obrysowania. Boje sie jednak jak zareaguje farba po nalozeniu na osad z mydla, szczegolnie podczas prania gdy zanie sie spod spodu pienic. Doradźcie cos
Moje pierwsze próby były właśnie na czarnej koszulce, jednak nie wyszło to najlepiej. Farba wsychała całkowicie w tkaninę, tak, że musiałam poprawiać kilka razy, a i tak kolory nie wyszły intensywne. I praktycznie zaraz po pierwszym noszeniu wszystko popękało. Po tym doświadczeniu doszłam do wniosku że im cieńsza warstwa farby, tym lepiej.
Czytałam gdzieś że właśnie to medium służy do malowania na ciemnych tkaninach, ale nie miałam okazji spróbować.
A do szkicowania wystarczy zwykła biała kredka lub ołówek.