2011-04-01, 08:20
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowa korekta wady wzroku
Cytat:
Napisane przez *Niki*
ja też myślę o klinice Lexummedica, tylko że w Krakowie, bo stąd pochodzę  . A co do metody, to jeszcze nie wiem, nie byłam jeszcze na badaniach, więc nawet nie wiem czy się zakwalifikuje  . A Ty chodzisz w okularkach czy soczewkach? Ja okulary tylko na wieczór zakładam
aha, zapomniałam zapytać, ile wyniosły Cię badania kontrolne? 150 zł tak jak pisze w ich cenniku? Jak długo trwają takie badania?
|
Soczewki noszę, a okularki podobnie jak Ty tylko na wieczór, bo tak jest dużo dużo wygodniej Badanie kontrolne kosztuje tak jak w cenniku 150 zł i sam pobyt w klinice to ok. godziny, bo same badania troszkę krócej. I nie musisz się bać tego badania. Będą zakraplać Ci oczka tropicamidem (albo jakoś tak), to powoduje, że źrenice powiększają Ci się na maksa, a tym samym sprawia, że masz problemy z patrzeniem :P ale to przejściowe, ale po badaniach nie próbuj wracać sama do domu, lepiej poproś kogoś aby Cię odwiózł, bo ja miałam problem żeby nawet sms-a napisać, musiałam oddalać telefon na całą długość ręki i pisać tak z daleka żeby złapać ostrość. Aha, i ważne jest żebyś na dzień czy dwa przed badaniem nie zakładała soczewek.
|