2011-04-01, 08:32
|
|
nabija na KOPIĘ kopistów. okrutnica jakaś...
|
Dot.: Dlaczego niektóre wizażystki zaniżają ceny?
Cytat:
Napisane przez tranqil babe
A mnie zastanawia jedna rzecz, odnosząc się do postu autorki a nieco zbaczając z tematu  CZy naprawde wykonanie dobrego makijazu powinno/musi trwac godzine? Troche mnie to dziwi, rozumiem jeszcze sytuacje gdy ktos ma duże problemy z cera albo życzy sobie ekstra rzeczy typu sztuczne rzęsy ,cyrkonie itp. Ale pomijając te sytuacje?Ja sobie robię full make up( ale taki naprawdę "total" w max 20 min  i trwa cały dzien. Więc jak to jest?
A co do tych cen, to moim zdaniem, wizazyście bez renomy opłaca sie na początku robic to po kosztach, a jak juz sobie renomę wyrobi to moze trochę wywindować ceny, zasada stara jak świat.
|
makijaż typu ślubny np. powinien mniej więcej tyle trwać-musi być przede wszystkim trwały, często używa się różnych baz, kamuflaży itp wszystko trzeba dokładnie wklepać, bez pośpiechu, popularne bywają sztuczne kępki które się wkleja pojedyńczo . Nawet przy pięknej cerze nigdy nie zrobiłabym ślubnego w 20 minut. A jeszcze gdy jest fotograf albo ktoś co chwila wpada do pokoju gdzie maluję pannę młodą bo jakiś wujek Ziutek przyjechał, o której ma wpaść ciocia Krysia, itp. ktoś zadzwoni-to wydłuża czas.
Czas edycji: 2011-04-01 o 08:34
|
|
|