Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żegnaj galaretowata pupo, już niebawem się rozstaniemy...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-01, 17:01   #1
incognitooo
Raczkowanie

Żegnaj galaretowata pupo, już niebawem się rozstaniemy...

Witajcie te, które marzą o jędrnym ciałku równie mocno jak ja. Nadszedł czas spełniania marzeń!

Moim problemem nie jest nadwaga, lecz ta galaretowata masa w miejscu pupy i ud No i oczywiście mój długoletni 'przyjaciel' Cellulit.

Przez lata odżywiałam się wysoko przetworzonymi produktami, podstawą mojego jadłospisu były obiadki babci (mówi samo za siebie), oraz tona słodyczy i litry gazowanych napoi, głównie Coca-Coli.
Oliwy do ognia dolały tabletki antykoncepcyjne oraz palenie papierosów, na szczęście alkoholu nie piję już od paru lat.

W końcu nadszedł ten dzień w którym powiedziałam sobie DOŚĆ!
Pod koniec marca zmieniłam diametralnie moje nastawienie do odżywiania i zaczęłam również uprawiać sport. W tej decyzji pomogła mi wiosna, dziękuję Ci kochana
+Całe śmieciowe żarcie wymieniłam na owoce, warzywa, ryby i inne zdrowe produkty.
+Zamiast Coli i czarnej herbaty piję niesłodzoną zieloną.
+Zaczęłam jeździć na rowerze i rolkach.
+Chodzę na dłuższe spacery z psem.
+Aby pozbyć się cellulitu masuję uda i pośladki masażerem próżniowym z Philipsa i stosuję wszystkim już znany peeling kawowy (zamiast takiego masażera można użyć baniek chińskich, działają na podobnej zasadzie).
+Rzucam palenie, co prawda nie rzuciłam jeszcze całkowicie, ale zamiast całej lub pół paczki dziennie palę jednego albo dwa papierosy.
+Odstawiam pigułki anty, dokończę tylko to opakowanie co mam i rzucam, co prawda boję się efektów ubocznych odstawienia, ale może nie będzie tak źle.
+Kąpię się też w chłodniejszej wodzie, do tej pory kąpałam się prawie we wrzątku.

Myślę, że tak zmasowany atak pomoże mi ziścić moje marzenia o jędrnym ciele

Wczoraj przejechałam na rowerze ok 20km i dzisiaj też chciałam powtórzyć ten chwalebny wyczyn, ale kiedy usiadłam na siodełku poczułam straszny ból po wczorajszym 'rajdzie' w wiadomo jakim miejscu i niestety wytrzymałam tylko 40 minut.
Jutro planuję jazdę na rolkach (w Dąbrowie Górniczej na około Pogorii III) bardzo fajne miejsce, jak ktoś mieszka blisko to polecam

Edit
Mój dzisiejszy jadłospis:
1. Jogurt naturalny duży z ogórkiem świeżym
2. Pieczony łosoś w folii + smażony szpinak z czosnkiem + marchewka krótko gotowana
3. Płatki owsiane z odrobiną cynamonu i miodu, waniliowym serkiem homogenizowanym i mango
4. Duży kefir
5. Na kolację planuję zjeść wątróbkę rybną z cebulą

Edytowane przez incognitooo
Czas edycji: 2011-04-01 o 17:34
incognitooo jest offline Zgłoś do moderatora