Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
Napisane przez ridja devojka
O, może bym spróbowała po depilacji, skoro działają przeciwbólowo, mam problem z podrażnieniami i nic nie działa. Może kiedyś się podzielę, ale moja kolekcja to głównie mieszanki, wzbogacane gotowce, półprodukty itp, a nie gotowe kosmetyki naturalne  Ale dziękuję za zachętę.
|
Tym bardziej powinnas się pochwalić swoją kolekcją, chyba, że nie jest ona naturalna. W tym wątku wydaje mi się, że nie chodzi o to skąd jest produkt, ani o gotowce, lecz o dzielenie się zakupami i naturalną pielęgnacją z innymi oraz spostrzeżeniami na temat używanych produktów i pólproduktów.
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------
Cytat:
Napisane przez Linusiaczek
Hej dzeiwczyny, bardzo fajny wątek
Posiadam całkiem sporą kolekcję kosmetyków naturalnych. Niestety chwilowo nie mam dobrych zdjęć,bo jestem w pracy, ale jak tylko wrócę do domu to postaram się cyknąć fotki i powklejać. Niestety nie jestem jeszcze idealnie zorientowana we wszystkich składnikach, które są uznawane za złe, ale będę konsultować je z małą listą podaną przez Sycilię w 1 poście. Firmy, których naturalne kosmetyki posiadam to przede wszystkim Jason Natural Cosmetics, W.S. Badger, Burt's Bees, Aura Cacia, Earth Science, SkiKai, Queen Helene, Ocean Soap, Hugo Naturals, Nature's Gate, Kiss My Face, Alba Botanica, Everyday Naturals.
Mam pytanie, czy firmy takie jak Biochemia Urody, Yes To, Pacifica (produkuje wegańskie perfumy, ale z naturalnych olejków eteryczynych), Organix jeż są przez was uznawane za naturalne? Bo o ile wiem to nie mają chyba żadnych złych składników (Organix ma nawet certyfikat Ecocert), ale głowy sobie uciąć nie dam. Posiadam też kosmetyki firmy Pure&Basics, która w założeniu miała być naturalna i w ogóle cud miód, ale jak popatrzyłam na skład to odkryłam parabeny 
|
Umówmy się, że kosmetyki naturalne to takie, ktore zawierają 95-100% skladników naturalnych. Co Wy na to?
|