Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-02, 13:49   #9
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka
Dot.: Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :)

Krok II - Ruszajmy się! c.d.

ZUMBA

zumba.jpg

Zumba, czyli mój faworyt wśród ćwiczeń indoorowych, bo - UWIELBIAM TAŃCZYĆ . Zumba to połączenie aerobiku z tańcami latynoamerykańskimi. Bardzo kobiece ruchy w rytmie muzyki, wesoły charakter tańca/treningu - nie ma dla mnie nic przyjemniejszego niż pogibać się w rytmie i jeszcze spalić całą masę kalorii! Co więcej - jeżeli nie mamy dostępu do klubu fitness, który oferuje zajęcia z Zumby, filmiki ćwiczeniowe są dostępne na internecie - warto poszukać i spróbować w domu!

STEPPER

steper.jpg

Mały przydatny sprzęcik, który nawet w malutkim mieszkaniu się zmieści - steper, czyli przyrząd do chodzenia . Ruchy na steperze przypominają wchodzenie po schodach, czyli jedną z czynności codziennych, przy której spalamy najwięcej kalorii. Niestety ja musiałam z niego zrezygnować, ze względu na to, że obciąża kolana, a niestety ze stawami kolanowymi mam od lat problem . Jednakowoż - jeżeli nie macie problemów z kolanami - polecam, można nawet "stepować" podczas oglądania ulubionego serialu .

PLATFORMA WIBRACYJNA

PLATFORMA WIBRACYJNA.jpg

Czyli sprzęt dla leniuszków . Sama się do takich zaliczam - często po prostu nie chce mi się ruszać z domu po masie nauki... Wtedy siadam (tak! tak! siadam!) na platformie i pozwalam jej wytrząsać mój tłuszczyk . Nie mierzyłam się nigdy jakoś regularnie, więc nie jestem w stanie powiedzieć Wam na ile "działa cuda", ale samo uczucie wytrząsania i ciepła jakie rozchodzi się potem po ciele (rozszerzenie naczyń krwionośnych związane z masażem jaki dają wybrzuszenia platformy) - mam nadzieję, że to nie tylko moja wyobraźnia, ale chyba działa na cellulit!!!

----------------------------------------------------------------------

To oczywiście nie wszystkie formy aktywności fizycznej jaką można wybrać chcąc wrócić do formy po zimie - wybrałam swoje ulubione, znane mi i takie, które sama uprawiam/łam. Ciekawa jestem czy połączenie ich sprawi, że poprawię - choć troszkę, moją kondycję do lata i może uzyskam coś przynajmniej zbliżonego do tych pięknych ciał modelek Victoria's Secret...

Adriana_Lima_911253a.jpg butterfly_jewelry_trim_bandeau_bikini.jpg Depilacja_bikini.jpg victorias-secret-summer-2011-swimwear.jpg New-lace-Body-by-Victoria-Pink.jpg

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2011-04-02 o 16:29
siulka jest offline Zgłoś do moderatora