Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-03, 14:47   #2578
Iwona75
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Delikatnego szamponu (BD, Alterra szamponożel) używam mniej więcej raz na trzy tygodnie. Malwę z aloesem raz na miesiąc (mniej więcej). Staram się używać produktów zgodnych z cg, dlatego tak rzadko myję włosy szamponem.

Co do zmywania olejów, myślę, że tutaj zależy od włosów (mam kręcone, trudno je obciążyć).
U mnie to wygląda tak: kokos, oliwa z oliwek, winogron, orzech (laskowy, a nie włoski - pomyliłam się), jojoba, nawet masło shea i tucuma ale jako dodatek do np. kokosu zmywam odżywką (jeśli jest masło wtedy raczej dwa razy myję).

Wczoraj po oleju sezamowym umyłam dwukrotnie odżywką i to było za mało niestety. Następnym razem w ruch pójdzie szampon.

Wydaje mi się, że dziewczyny pisały, że oliwa z oliwek trudno się zmywa odżywką. U mnie na ma problemu.

Czasem czuję, że olej delikatnie zostaje na włosach po umyciu (ale naprawdę minimalnie). Jest to celowy zabieg, nakładam potem mniej odżywki ds i jest ok.

Jednak po sezamowym było za tłusto. Użyłam go pierwszy raz. Dziś mam upięte włosy. Nie są tłuste, są błyszczące ale oklapnięte.

Dziękuję
Dziekuję ślicznie
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora