2011-04-03, 16:39
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Haft wstążeczkowy :)
Cytat:
Napisane przez urwanyguzik
Chylę czoła przed Twoim wynajdywaniem tanich mulin i tasiemek!  Myślę, że te jedwabne będą cudowne! Z racji mojego wolnego netu jeszcze nie zdążyłam obejrzeć całej stronki, ale wszystko przede mną. A co do naturalnego farbowania to poczyniłam już pewne kroki i... nic mi z tego nie wyszło. Po gotowaniu kanwy z herbatą nie mogę uzyskać w miarę jednolitego koloru. Po wypłukaniu kanwy robi się ona jaśniejsza i wychodzi mi w plamy i nie podoba mi się to. Próbowałam utrwalić kolor z octem, ale też nie pomogło czy wg jednej z porad na blogu z proszkiem, ale tu już zupełnie mi się odbarwiło. Zamówiłam już sobie farby, ale nie wiem czy coś mi z tego wyjdzie.
Oczywiście, że się pochwalę i zamieszczę na blogu. P.S. A gdzie Ty się chwalisz swoimi pracami?
|
Właśnie chodziło o uzyskanie takich plam,dlatego zawijają herbatę. Do jednolitego to raczej w esencji z herbaty.Szkoda,ze próbowałaś na kanwie,należało na początek na zwykłym kawałku bawełny.To jeszcze do sprawdzenia farbowanie bibułą, ale jednolity kolor aby uzyskać, to musiałabyś rozgotować bibułę, odcedzić i dopiero farbować.
W efekcie pewno najładniej wyjdzie jak pofarbujesz farbami.Jakie kupiłaś? Takie do malowania na tkaninie czy farby do materiałów, takie zwykłe? W takim razie będę częściej wchodziła na Twojego bloga aby zobaczyć co Ci wyszło. Na razie nigdzie się nie chwalę, co prawda gdzieś się zalogowałam aby prowadzić bloga, ale znając siebie, to nie będę miała na to czasu,więc szkoda zaczynać. Pierwsze to muszę się nauczyć wkładać zdjęcia do komputera  
Aa jeszcze tanie są tasiemki w pasmanterii w woj. dolnośląskim,ale musiałabym zapytać koleżanki w jakim mieście,bo ona podawała mi ceny z tej pasmanterii i są podobne do tych z Warszawy.
Powodzenia
|
|
|