Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-05, 15:09   #827
ekstradyska
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XIV

Cytat:
Napisane przez GrazynkaLubicz Pokaż wiadomość
Podbijam, zależy mi na ocenie. Czy nie jem za mało?
a kto ma wiedzieć czy jesz za mało
to jest kwestia metabolozimu, aktywnosci fizycznej, wieku, trybu zycia głównie
jesli uwaasz, że za mało dodaj kaloryczniejszych dodatków

czego oczekujesz ? - że powiemy Ci ile kalorii masz jeść i jak, nie nie...z jednego jadłospisu nie da się tego powiedzieć
po prostu sie nie da, nikt nie zagwarantuje że na takiej i akiejilości kcal przytyjesz/schudniesz

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Pokaż wiadomość
Jesz pysznie, zdrowo, kolorowo, pomysłowo!!!

Py:

Ś: Owsiaaana (7łych owsianych, 1/2 szkl. mleka, 2 starte jabłka, banan, fura rodzynek, suszona żurawina, masa cynamonu, kiwi)

IIŚ: muller mix chocko balls (kocham tą firmę!), jabłko, kanapka z dwóch razowych z masłem, serem salami, sałatą lodową, pomidorem i bazylią.

Ob: 2 pulpety gotowane, dużo ryżu z sosem pomidorowym i masa buraczków

P: Waniliowa kasza manna z dosypaną pokruszoną czekoladą, rodzynkami i dżemem truskawkowym, kiwi, mega gruucha, grzaniec.

K: idę po wieśniaka z pomidorami, szczypiorem i bazylią i dwie duże kromy grahama z masłem...

I pewnie wpadną jeszcze czekoladki z bombonierki dziadka, zapewne pistacjowe i orzechowe, bo te lubię najbardziej.
Albo deser z koroną.. no albo kisiel.

I jak?

jest obiad 9inny niz zupa) super w końcu
coraz lepiej jest
fajnie, że przełamałas sie do róznych prosuktów
juz teraz mozesz jeśc wszystsko
musisz jedynie skupić sie na ilociach, podbijac kcal, jeść koniecznie porzadne i pełnowartosciowe 3 posiłki tzn sniadanie obiad i kolacje i do tego...te wszelkie jogurty, budynie owoce i inne cuda
staraj się zawsze o drugie danie, zupa tez możebyc dodatkowo, aby nie zapchała, polecam po prostu lżejszą bez nie wiem jakiej ilosci warzywa ale za to zaprawiana, zupy, ciepłe płyny wpływaja dobrze na jelita itp, ale w przypadku p, nie powinny byc obiadem...
sniadania bardzo ładne ;0
jeszcze bardziej kaloryczne oboady i kolacje i bedzie naprawde super
a tyjesz cokolwiek ? (musisz...w koncu)

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Pokaż wiadomość
dzisiejsza redukcja

śniadanie: serek wiejski 200g, 5 łyżek płatków owsianych, jedno jajko. niestety tak mi ten zestaw nie podpasował, że wmusiłam w siebie tylko połowę, nigdy więcej.

II śniadanie: bułka żytnia z serkiem topionym (koniec białego i wędliny, nigdy nie jem topionych serków, więc to taki wybryk)

III posiłek: 4 frankfurterki z musztardą. (ma tłuszcz i białko, czyli może być, tak?)

Obiad: makaron pełnoziarnisty, 100-150g piersi z kurczaka na teflonie z papryką

Kolacja: jajecznica z pomidorem, może dorzucę kromkę chleba, gdyż będę po godzinnym aerobicu.

I jak? Perfekcji nie ma, ale to przez ten topiony serek, który jest wybrykiem z powodu braku innych, lepszych składników no i śniadanie. Ale to tylko dziś

nie tlumacz się z serka topionego..
ok - nie jest to najlepszy wybór, ale chryste ..jestesmy tylko ludżmi, nie chcesz miec ortoreksji ani anoreksji -to spokojnie...
jadłospis ogółem wydajemi sie sredni/w miare ok, jesli chodzi o R, np zamiast frankfuretek dałabym np rybke z warzywami, zamiast serka topionego zmieszalabym biały ser z jogo naturalnym dodała szczypiorek/koperek pieprz - taka pasta...rzodkiewke..
pasta jajeczna jest pyszna - jaka jogo nat, koperek,albo pieczarki,albo szczypiorek, możebyc serek homo, przyprawy...do pieczywa, wersja light
urozmaicenie..
to delikatne wskazówki - na lepszy wybór,
alenie mozna dac sie zwariowac, tak nparawde to tylko dieta
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora