Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-05, 15:35   #828
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XIV

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Pozytywna wariatka, dziekuje za opinie. Mam takie pytanie: czy serek philadelphia na kanapki to nie nabial? I dlaczego sucharki nie sa ok? Mieszkam w Hiszpanii, a tu o pelnoziarniste czy razowe pieczywo bardzo ciezko, a widzialam, ze te sucharki sa i niskokaloryczne, no i z pelnego ziarna. Co do obiadu, to jem go w pracy, wiec zazwyczaj jest to jakas salatka, ktora sobie przygotuje poprzedniego dnia, taki obiad na cieplo jej raczej na kolacje Aha, i twarog tu raczej nie do dostania No ale postaram sie zamienic ten jogurt na drugie sniadanie na cos innego, musze nad tym pomyslec.

Oki, wstawiam, to co bedzie dzis, Znow takie R/U:

1. sniadanie w domku: platki owsiane (3 lyzki) z miseczka mleka (2,5 %), miodem (ok. 1 lyzeczki), polowka startego jablka, lyzka roznych bakalii. 3 łyżki to trochę malutko, nawet na r, najadasz się?

2. II sniadanie: jogurt (juz nic innego dzis nie mialam) za mało! kanapka, sałatka, omlet z warzywami, jajecznica + kromka chleba?

3. lunch w pracy: salatka z ok. 4 lyzek ugotowanego ryzu basmatti, malej puszki tunczyka w sosie wlasnym, ogorka calego zielonego, polowki papryki, natki pietruszki, oliwy z oliwek i soku z cytryni. tutaj super.

4. podwieczorek: serek wiejski light z wkrojona rzodkiewka i cebulka. tutaj też mi się podoba.

5. kolacja: grillowane filety z piersi z kurczaka z mieszanka mrozonych warzyw. super.

Do picia: woda, zielona herbata, sok pomidorowy.
za mało jedzenia w pierwszej części dnia w porównaniu do drugiej, liche drugie śniadanie, pierwsze też na za duże nie wygląda. reszta ładnie.
haha, philadelphia to oczywiście nabiał, ale na pewno nie można o nim powiedzieć, że to źródło pełnowartościowego białka. jeśli trudno o twaróg, to może chociaż jakaś pierś z kurczaka na te kanapki + sos jogurtowy albo pasta z tuńczyka - jeśli lubisz. Okey, sama mieszkam na co dzień za granicą i wiem, jak ciężko o jakieś prawdziwe pieczywo, więc jeśli nie znajdziesz żadnego innego to już jedz te sucharki, chociaż w nich jest często dużo dodatków i tak wiesz - średnio. szukaj, a może znajdziesz coś ciekawego do jedzenia!

U. / errr...

1śn -
owsianka eksperymentalna, ale pyszna! - 4 łyżki górskich owsianych, łyżka płatków amarantusowych, łyżeczka kaszki lnianej, łyżka słonecznika, łyżka sezamu, garść żurawiny, szklanka mleka sojowego. ( wyszło bardzo dużo - nie mam pojęcia czemu. )
2śn - serek wiejski lekki, półtorej orzechowej babeczki.
obiad - ( na dwa razy ) miseczka zupy pomidorowej z garścią orkiszowego makaronu. )
rower, 2 h.
porcja flądry morskiej z pary z przyprawami, łyżka buraczków, sporo sałaty lodowej z pomidorem i sosem jogurtowym, dwa ogórki kiszone.
kolacja - planuję jajecznicę z dwóch jaj lub dwa filety śledziowe w sosie jogurtowym.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-05 o 16:10
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora