Hej
Mam następujący problem : mianowicie dobór odpowiedniego podkładu
Otóż : od zawsze miałam problemy z cerą (walka z trądzikiem i to b.poważnym) , która jest naprawdę wyjątkowo jasna, wręcz blada.
Obecnie od prawie 1,5 roku, leczę się Izotekiem : który strasznie wysusza skórę ;
stosuję krem Iwostinu z serii Purritin : 'Przywracający nawilżenie, do skóry wysuszonej intensywną kuracją dermatologiczną' - może być, lepszego jak do tej pory nie znalazłam.
Teraz jest wiosna, zbliża się lato : a nie chcę, by twarz odznaczała się od szyi i dekoltu.
Potrzebuję podkładu, który : jest niezwykle jasny,kryje niedoskonałości (w tym momencie, mam mało zmian skórnych - raczej blizny potrądzikowe i przebarwienia) oraz nie wysusza.
Tych próbowałam :
1. La Roche Toleriane teint - kolor 10 - wysuszający, kolor nie pasuje.
2. Rimmel Lasting Finish - kolor 103 - ogólnie nawet ok ; wysusza minimalistycznie, ale ciemnieje na twarzy : słyszałam, że kolor 100 również nie jest za jasny.
3. Estee Lauder Double Wear - kolor najjaśniejszy - wyjątkowo wysuszający, zły kolorystycznie - prócz tego ciężki, robiący efekt maski.
Odpadają też najjaśniejsze odcienie : Chanel, IsaDory.
Zastanawiam się nad tym zestawem :
Revlon Colorstay Softflex do skóry suchej : odcień 110 Ivory - a do tego puder Revlon PhotoReady 001 transparentny.
Co o tym sądzicie ?
Proszę pomóżcie mi, bo ja naprawdę nie mam już do tego siły : a wiosna i lato, to dla mnie najgorsze pory roku - choć tak pięknie na zewnątrz