Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-06, 09:29   #1510
MdM
in love with life

Dot.: Pomóżcie z podkładem ! - ech, jest ciężko :(

Cytat:
Napisane przez Lena20100 Pokaż wiadomość
Hej

Mam następujący problem : mianowicie dobór odpowiedniego podkładu

Otóż : od zawsze miałam problemy z cerą (walka z trądzikiem i to b.poważnym) , która jest naprawdę wyjątkowo jasna, wręcz blada.

Obecnie od prawie 1,5 roku, leczę się Izotekiem : który strasznie wysusza skórę ;

stosuję krem Iwostinu z serii Purritin : 'Przywracający nawilżenie, do skóry wysuszonej intensywną kuracją dermatologiczną' - może być, lepszego jak do tej pory nie znalazłam.

Teraz jest wiosna, zbliża się lato : a nie chcę, by twarz odznaczała się od szyi i dekoltu.

Potrzebuję podkładu, który : jest niezwykle jasny,kryje niedoskonałości (w tym momencie, mam mało zmian skórnych - raczej blizny potrądzikowe i przebarwienia) oraz nie wysusza.

Tych próbowałam :

1. La Roche Toleriane teint - kolor 10 - wysuszający, kolor nie pasuje.

2. Rimmel Lasting Finish - kolor 103 - ogólnie nawet ok ; wysusza minimalistycznie, ale ciemnieje na twarzy : słyszałam, że kolor 100 również nie jest za jasny.

3. Estee Lauder Double Wear - kolor najjaśniejszy - wyjątkowo wysuszający, zły kolorystycznie - prócz tego ciężki, robiący efekt maski.

Odpadają też najjaśniejsze odcienie : Chanel, IsaDory.

Zastanawiam się nad tym zestawem :

Revlon Colorstay Softflex do skóry suchej : odcień 110 Ivory - a do tego puder Revlon PhotoReady 001 transparentny.

Co o tym sądzicie ?

Proszę pomóżcie mi, bo ja naprawdę nie mam już do tego siły : a wiosna i lato, to dla mnie najgorsze pory roku - choć tak pięknie na zewnątrz
Leczysz sie izotekiem 1,5 roku?? Oczywiscie nie jestem lekarzem, ale to strasznie dlugo jak na kuracje takim lekiem... Ja sie leczylam Roaccutane przez 13 miesiecy i juz po pol roku mialam tak idealna cere jak malo ktora z moich kolezanek, a reszta to bylo tylko podtrzymanie kuracji, aby tradzik nie powrocil. To bylo prawie 10 lat temu, wiec wtedy Izoteka jeszcze nie bylo, ale wiem ze izotek to po prostu tansza wersja roaccutane. Poza tym ten antybiotyk masakrycznie wysusza skore, wiec revlon colorstay to bardzo zly wybor. O wiele lepiej sprawdzi sie podklad intensywnie nawilzajacy plus bardzo dobry korektor. Na Twojej - i tak juz wysuszonej cerze - podklad nawilzajacy bedzie sie swietnie trzymal, a korektor zatuszuje ewentualne przebarwienia. Nie ma sensu dodatkowo wysuszac cery po izoteku (ktos, kto nie stosowal takiego leku nie ma pojecia jak mocno jest wysuszona po nim skora...) colorstay tylko ją mocniej wysuszy, to bez sensu.

Do jakiej kwoty moze to byc podklad? Znam jeden naprawde mega nawilzajacy (Kanebo), ale nie wiem czy 320zl to kwota, ktora chcialabys na to wydac... Jak nie to trzeba pomyslec nad jakims tanszym, alternatywnym. Nouba ma podklad nawilzajacy, ktory kosztuje mniej wiecej tyle co Colorstay.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora