Dot.: Jak usypiac 1,5 roczne dziecko???
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89
Moze cos jej dolega? zabki?
Ja rowniez mam meoda odkladam do lozeczka buzi wlaczam kolysanki i wychodze w wiekszosci zawzse ladnie zasypia ale tez zdarza sie ze histeryzuje ze az sie sluchac nie chce 
wiec najpierw ide przytulam glaszcze jak sie uspokaja znowu wychodze ... ja akurat jestem twrada (powod jak uczylam ja sama zasypiac to sie darla w nieboglosy przez tydzien ale po konsultacji z pediatra ktory stwoerdzil ze to normalne bo zawsze inaczej usypiala musze wytrzymac i wytrzymalam imam tego skutki )
ja na Twoim miejscu posiedzialabym chwilke potrzymala za raczke i wychodzila jak placz wrocic znowu to samo  ona jest duza wiec pewnie wymusza na Tobie rozne rzeczy i tu tzeba uzbroic sie w cierpliwosc 
|
dokładnie...dziecko jest przecież coraz mądrzejsze - powoli zaczyna testować, na co może sobie pozwolić Twoim zadaniem jest ustawić jasne granice - np. po kąpieli baja, przytulam i śpi sama- to już musisz sobie sama wypracować
Mój skwarek ma 3 lata - nieraz i nie dwa ryk był na sto dwa ale spokój i konsekwencja przy tego typu akcjach działają cuda...
|