2011-04-07, 19:21
|
|
Wtajemniczenie
|
Studentki a własny biznes
Witam,
czy są może tutaj jakieś Wizażanki, które otwierały swój biznes będąc jeszcze na studiach? A może są takie, które będąc aktualnie na studiach czynią już pewne kroki w kierunku otwarcia swojego własnego interesu? Mają konkretny pomysł i usiłują go zrealizować?
Pytam o to, ponieważ już od dłuższego czasu wiem, że po studiach będę otwierać wspólny interes z bratem, jednak ostatnio okazało się, że mam możliwość zrealizowania tego pomysłu już w ciągu najbliższego roku (jestem teraz na 2 roku studiów).
Mam oczywiście mnóstwo pytań i wątpliwości, dlatego chciałabym dowiedzieć się od bardziej doświadczonych dziewczyn, jak godziłyście studia z robieniem interesów? Oczywiście biorę pod uwagę to, że studia magisterskie będę musiała robić zaocznie bądź przez Internet, jednak bardziej nurtuje mnie młody wiek, brak doświadczenia, obycia, przerażają mnie trochę te wszystkie procedury, formalności itp. Czy sądzicie, że osoba 20-kilkuletnia może efektywnie zarządzać własną firmą?
Zapraszam do dyskusji zarówno studentki myślące o własnym biznesie, jak i kobiety, których początki były podobne do moich
|
|
|