Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filtry i pudry dla bardzo tłustej, trądzikowej cery z bliznami i przebarwieniami.....
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-08, 11:33   #5
Shade_23
Zadomowienie

Dot.: Filtry i pudry dla bardzo tłustej, trądzikowej cery z bliznami i przebarwieniam

Cytat:
Napisane przez Polski Bursztyn Pokaż wiadomość
Zaczne od tego ze mam bardzo tlusta cere,tradzik juz zniklwiele lat z nim walczylam,meczylam sie... ,wczesniej mialam spore problemy...teraz raz na jakis czas cos wyskoczy ,zaden podklad sobie z moja cera nie radzil- szybko schodzil,-bardzo szybko swiecilam sie jak psu jajka,-powodowal zaskorniaki,zapychal.Po wileoletniych testowaniach znalazlam podklad prawie doskonaly Vichy Area Teint Pure(mozna go kupic w Aptece 80zl starcza nawet na 6 miesiecy,wygodna pompka) ,szczerze powiedziawszy nie przepadam za kosmetykami Vichy ,ale ten podklad jest naprawde swietny z calego serca mozna polecic go do takiej cery
-nie zapycha,nie powoduje zaskorniakow
-utrzymuje sie dlugo,a jak schodzi to rownomiernie niezauwazony
-matuje mi moja mega tlusta cere prawie caly dzien ,nakladam go i oproszam pudrem transparentnym Dr.Hauschka
Ogolnie cera tlusta nie znosi obciazenia i reaguje ,jeszcze bardziej swieceniem
Ten podklad ma tylko dwie wady:kolor ivory najjasniejszy jest jak dla mnie za zolty (miodowy) niecierpie takiego odcienia podkladu wole takie wpadajace w beze zimne
- druga wada ,ale moze i zaleta bardzo slabiutko kryje,ale mozna wczesniej nalozyc korektor
Naprawde swietny podklad ,a mnostwo przetestowalam ,a moja skora jest bardzo wymagajaca, dla pocieszenia -cera tlusta ma jedna zalete dlugo pozostaje mloda,ale wczesniej za mlodu trzeba sie z nia niesamowicie meczyc znam ten ból...
Też go miałam, ale dla mnie był... zbyt suchy. Bo mimo cery przetłuszczającej się mam też wyraźnie odwodnioną.
Druga sprawa - nie znoszę tego pudrowego efektu jaki dają podkłady Myślałam, że osławione BB Creamy będą niewidoczne, ale niestety... Nie jest tak pięknie.
Szukam dalej czegoś, co będzie naturalne i da taki efekt "nude" czy "glow".

Ostatnio zastanawiam się nad ziemią egipską - bo po kwasach opalać się nie mogę, a nie chcę straszyć bladością w lecie, a po drugie właśnie ona podobno daje w miarę naturalne wykończenie, ale waham się ze względu na kolor Tak jak Ty - preferuję wszelkie chłodne odcienie, a te pudry brązujące są zazwyczaj bardzo ciepłe...

Edytowane przez Shade_23
Czas edycji: 2011-04-08 o 11:34
Shade_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując