Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak się pozbyć nerwowej przyjaciółki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-08, 23:45   #3
Amazoniak
Zadomowienie

Dot.: jak się pozbyć nerwowej przyjaciółki

powiedz jej prawdę, mam wrażenie że ona się do ciebie nie odwróciła do tej pory czy nie domyśliła że nie chcesz się z nią spotykać bo jej nie powiedziałaś tego wprost. Musisz się zebrać na odwagę i spokojnie z nią porozmawiać. Chcesz asertywny tekst-proszę bardzo: nie che się z tobą spotykać/widywać. Ona-ale dlaczego mnie zostawiasz ja cie lubię, jak możesz, jest mi przykro etc. Ty: rozumiem że jest ci przykro ale nie będę/nie chcę się z tobą spotykać. Poczytaj o asertywności-metodzie zdartej płyty, No i nie ulegaj jej bo mam wrażenie że żyjesz z nią w jakimś toksycznym związku-odetnij się i tyle. No i przestań jej w końcu ściemniać i ja zwodzić-powiedz jej prawdę ale w przystępnej formie. A jak powiesz jej ostrzej to się najwyżej obrazi jak na innych a efekt będzie osiągnięty będziesz miała spokój więc nie obawiaj się i takiego scenariusza. Twoje zdrowie psychiczne jest najważniejsze-bez przesady żebyś chodziła do psychologa przez toksyczna koleżankę