Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szukam pomocy
Wątek: Szukam pomocy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-11, 08:02   #1
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Szukam pomocy

Witam piszę bo już powoli tracę nadzieję i siłę na cokolwiek.
Ale może od początku. Mieszkałąm z chłopakiem przez pół roku w Grazu w Austrii i wszystko było cudownie do czasu gdy mój Tżnie został zamuszony do zmiany pracy. Owszem znalazł zaraz nową pracę ale od tamtej pory zaczeliśmy mieć problemy z pieniędzmi. Cały czas pracował ale niestety pieniądze dostawał różnie. Wiadomo kredyt do spłącenia, rachunki nowe mieszkanie trochę się tego uzbierało niestety nie wyrabialiśmy. Zaczeła się zima a na zimę firma mojego Tż jest zamykana tak więc zostaliśmy właściwie bez pieniędzy prawie wiadomo dostawał jakieś tam pieniądze z AMSu ale to nie było dużo. Ja nie znalazłam pracy niestety bez pozwolenia na pracę i bez znajomości języka nie było na to szans Zjechałam więc na zimę do polski. Teraz jestem tutaj już od grudnia i nie znalazłam niczego

Teraz chce wrócić do Austrii ale nie wrócę jeżeli nie znajdę jakiejś pracy. Bardzo tęsknię za moim chłopakiem i za Grazem bo naprawde pokochałam to miejsce.

Mój chłopak nie bardzo może mi teraz pomóc owszem pytał znajomych ale nic na razie z tego nie wynika. Ja uczę się niemieckiego różnie mi to idzie ale próbuje i się nie poddaję Ale jakośtracę nadzieję. Mój chłopak nie może mnie utrzymywaćja sama z resztątego nie chce mam dość ciągłego "siedzenia na czyjejś głowie" jużsama nie wiem co robićpewnie dopuki tam nie pojadę to nic nie znajdę ale z drugiej strony nie mogę sobie tak w ciemno jechać bo po prostu nie mogę

Mojego chłopaka też boli to że tak wyszło, nie jest to jego wina wiem że chciałby być znowu ze mną, może poprostu za szybko podjeliśmy decyzje o wspólnym zamieszkaniu chociaż przed zmianą pracy wszystko było super.

Proszę podpowiedzcie mi coś, dordźcie, podtrzymajcie na duchu bo z każdym dniem jest coraz ciężej...

Ps. przepraszam że zakładam drugi wątek ale nie otrzymałam odpowiedzi na tamtym i liczę że tutaj więcej osób mi pomoże...