Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia kosmetyczne a studium
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-11, 13:52   #17
sunniva2007
Rozeznanie

Dot.: Studia kosmetyczne a studium

Cytat:
Napisane przez Maarta94 Pokaż wiadomość
Również słyszałam że studium daje więcej praktyki, ciesze sie że mam jeszcze troche czasu na zastanowienie się co wybrać A i chciałabym się dowiedzieć, czy może któraś z was wie, czy w opolu są na studiach kierunki kosmetyczne? Po waszych wypowiedziach już się troche pogubiłam i sama nie wiem, ale myśle że chciałabym zostać kosmetyczka i nie chodiz o to że interesują mnie tylko paznokcie ale wszystko. Tylko po tym co mowicie, to jak bym zrobila studia/ studium to musiała bym pewnie dodatkowo robić kurs paznokciowy

powtorze sie
z tego co ja slyszalam, to w takich szkolach ucza podstawowych zabiegow pielegnacyjnych np manicure itp. jezeli chodzi o konkretny kurs paznokciow to najprawdopodobniej trzeba znalezc sobie odpowiedniego szkoleniowca i za taki kurs samemu zaplacic -szkoly kosm. organizuja czasam takie szkolenia, ale sa one slabe i dosyc czesto w duzych grupach, bo wtedy kurs organizowany jest dla szkoly i koszta sa mniejsze przy wiekszej ilosci osob.
Ja tez jestem za szkolami typu studium niz studia - przy tym pierwszym faktycznie jest wiecej praktyki, moze inaczej - uczysz sie teorii przez praktyke a nie praktyki przez teorie
sunniva2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując