Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - BEZROBOTNI łączmy się część 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-12, 10:54   #3508
Amira85
Raczkowanie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2

Niestety niemieckiego nie znam wcale. Znam angielski, ale tak jak pisałam teraz nie rozważam wyjazdu za granicę ze względu na to że leczę zęby i często jestem u lekarza. Chcę zakończyć leczenie i wtedy jeśli nic się nie poprawi to wyjechać. Tak mam odłożoną kasę, ale boję się tak zaryzykować w ciemno, bo koleżanka tak zrobiła - wyjechała do Szczecina a to jest 80 km może trochę więcej od mojej miejscowości, wynajęła stancję i już parę miesięcy mija i nie ma pracy mimo że mieszka w mieście. Gdyby nie chłopak który wszystko jej opłaca to nie mogłaby tak sobie tam siedzieć. Ja nie mam nikogo i gdyby nie udało mi się znaleźć pracy, stracę tylko kasę i wrócę do domu z niczym, rozmawiałam o tym pomyśle z mamą, ale stanowczo mi odradziła. Z kolei inna znajoma bez problemu dostała pracę w banku w Poznaniu, nic nie kombinowała z żadnym adresem, dopiero się przeprowadziła jak dostała pracę i to tak normalnie przez neta z ogłoszenia, odezwali się do niej, pojechała na rozmowę i udało się. No ale dziewczyna jest po ekonomii nie po stosunkach fakt. Ja też aplikowałam do banków, bo akurat nie uważam, żebym się nie nadawała do takiej pracy, co więcej jak pisałam przedmioty ścisłe nie były dla mnie zmorą, ale chyba jednak ten kierunek też robi swoje.
Amira85 jest offline Zgłoś do moderatora