2011-04-12, 11:49
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
Napisane przez BalbinkaMadzia
Dzisiaj przez przypadek natrafiłam na tę stronę i tę informację, nie wiem czy o tym słyszałyście (pewnie tak, bo ja dowiaduje się o ważnych rzeczach ostatnia), ale mną wstrząsnęło!! Nie żebym lubiła te batoniki, ale NA PEWNO ICH WIĘCEJ NIE KUPIĘ. http://cia.bzzz.net/batoniki_marsa_t...na_zwierzetach
Pod spodem jest link do filmiku, nie dla wrażliwych, ale sympatyczki tych krwawych słodkości powinny mimo wszystko obejrzeć ;(
|
ten artykul jest z 2008 roku, ja go nie widziałam, fajnie, że wkleiłaś. Mną też to wstrząsneło, filmik po pierwszych zdjęciach wyłączyłam, przeglądałam inne strony z komentarzy - masakra.
Cytat:
Napisane przez megana88
Nie dam rady tego oglądać. Mam w domu królika.
Dlatego nigdy w życiu nie wspomogę żadnego molocha, nie kupię zwierzęcia, a zaadaptuję, ponieważ świat jest tak okrutny, że nie muszę dokładać nic więcej od siebie.
Trzeba o tym mówić, pisać, pokazywać w szkole. I nie obchodzi mnie jak bardzo wpłynie to na młodzież, dzieci. Taki jest świat, nie udawajmy, że tego nie ma. Wkurza mnie, że materiały PETY nie moga być wyświetlane w szkołach ze względu na brutalność. Najlepiej omijać problem i udawać, że to co jemy jest takie piękne i cudowne jak w reklamie...
|
Wydaje mi się, że argument, o brutalności to żaden argument, w liceum ksiądz na religii zapodał nam film o aborcji nie pytając nikogo o zdanie i nie mówiąc o brutalnosci( a był bardzo brutalny wg.mnie). Jejku, na początku lekcji połowa klasy jadła coś po kilku minutach nikt już nie jadł. Każdy był zniesmaczony. Moje zdanie na temat aborcji po tej lekcji się nie zmieniło. Ale wydaje mi się, że z testowaniem to jest inna sprawa. I zgadzam się, że takie filmy powinny być puszczane w szkołach. W końcu przecież to nie same zwierzęta na sobie testują, tylko ludzie... może taka nieczuła jednostka zobaczy reakcje innych i pomyśli sobie, hej ze mna jest coś nie tak, zgłosi się gdzieś po pomoc albo odszuka w sobie troche wrażliwości i w przyszłości nie będzie pracować w miejscu gdzie krzywdzi się zwierzęta albo wyzyskuje ludzi.
A wydaje mi się, że przydały by się jakieś ulotki żeby podrzucić w sklepie i żeby uświadomić ludzi. Ale większość ludzi kupuje popularne produkty, bo są łatwo dostępne i tanie. Przeciętnemu człowiekowi nie chce się niestety iść do sklepu z lista bezpiecznych firm tak samo jak nie chce się mu segregować śmieci czy odłączać ładowarke z prądu po zakończeniu ładowania. Skoro ludzie nie dbają o siebie, jedzą co popadnie słodycze, szybkie jedzenie, zyja w stresie nic z tym nie robia....to co tu sie dziwic ze nie dbaja o zwierzeta czy o srodowisko...znieczulica.
ech, sorry za OT
|
|
|