Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-12, 17:38   #642
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Ja chodziłam do szkoły rodzenia i tam nam pokazywali dużo nt pielęgnacji noworodka i m.in. kikuta pępowinowego Ale akurat w tym szpitalu, w którym rodziłam, położne wszystko już na dziecku pokazywały, jak kąpać na przykład - pierwszy raz kąpała położna, a potem na drugi dzień spytała czy sama chcę spróbować Fajnie, bo przynajmniej strachu potem nie było

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię i gratuluję już tym które poznały płeć
ja dziś byłam na wizycie, założyli mi w końcu kartę ciąży ale mieli problem co wpisać z jaką data i w ogóle bo żadnych danych wcześniej nie zapisywali usg takie szybkie było i jestem tym rozczarowana, krwiaka nie ma jest tylko resorbcjonizacja? chyba tak to mówił taki ślad, mogę chodzić, ale mam się oszczędzać i nie współżyć celibat że ho ho. dzidziuś chyba spał bo się nie ruszył, mało go widziałam bo jak pisałam było to szybkie usg i lekarz nie mógł go pomierzyć to go źle zmierzył CRL 66.1mm! niby... a wymiary główki prawidłowe dla wieku ciąży. leżał dzidziuś z rączką za główką wstawie później zdjęcie. mam coś z moczem i mi przepisał lek, mam jeszcze jakąś infekcje czy coś w pochwie to od luteiny -zrobił cytologie. wkurzyłam się trochę na panią w rejestracji bo za miesiąc mam kolejną wizytę tj 19tc i się pytam czy będzie robione usg połówkowe i kiedy to mówi że w połowie ciąży to ja jej tłumaczę żeby może tą wizytę przesunąć o tydzień i razem z tym usg zrobić to ona że nie można bo ja mam za miesiąc zwykłą wizytę a usg będę miała kiedy indziej bo nie będą mi robić co miesiąc usg, powinno się w ciąży robić 3usg a oni mi już 2 zrobili nie mogę się z nimi dogadać. mam wybrać do końca luteinę i koniec z nią a i witamin mi żadnych nie przepisał nawet o nich nic nie wspomniał
Porażka, że tak późno masz kartę ciąży i nic nie mieli nigdzie zapisane, żeby uzupełnić Chodzisz na NFZ do lekarza ? Nie zastanawiałaś się nad zmianą ?

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
A JESCZZE APROPO TEGO ROGALA DO SPANIA BO JAKOS TAK UCICHŁ TEMAT O TYM.. Kupujecie? A moze uż ktos ma? Bo TŻ dostał wypłate i własnie się zastanawiam czy kupić to cudo czy będzie mi zbędne...
Ja nie kupowałam - pomagam sobie w inny sposób - mam dwie twardsze nieduże poduszki i jak mi źle to sobie układam pod brzuchem, tak żebym mogła pół na boku, pół na brzuchu spać, ale nie gniotąc maluszka

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
wszystko ok, dziecko ma już 11cm od główki do pupy, zdrowe, ruchliwe lek wypatrzyła, że łożysko na przedniej ścianie przez co jak stwierdziła cc będzie trudniejsze
i okazuje się, że chłopak..
Gratulacje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora