2006-09-01, 12:39
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Super mikstura na dolegliwości skórne i trądzik;)
Cytat:
Napisane przez In_ThE_ShAdOwS
znalzłam w domu maść propolan z herbapolu skład : zagęszczony ekstrat propolisu(100%)
podłoże maściowe
wskazania  wrzodzenia, grzybice, oparzenia.
Czy mogę to stosowac na zmasakraowane czoło w celu ukojenia i zmniejszenia zaczerwienien?
|
Propolan, maść, 0,04 g/g (4%)
SKŁAD: Etanolowy ekstrakt propolisowy ( EEP ) - 4 g
Substancje pomocnicze: euceryna (alkohol cetylowy, cholesterol, wazelina biała), woda oczyszczona
Ukojenia to raczej nie przyniesie, natomiast może pomóc w gojeniu.
Kiedyś używałam 7% maści propolisowej punktowo na zmiany skórne, a w czasie wysypu na całą twarz. Wystarczyło, że użyłam jej kilka razy na noc i sytuacja byłał opanowana. Teraz stosuję ją rzadko, bo przestała działać.
Poza tym jest tłusta i barwi twarz na żółto.
Cytat:
Specyfik nazywa się Krem Egiptu (przepraszam za pomyłkę). Podobno ma działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające, nadaje się do cery suchej, normalnej i mieszanej. Zawierać ma wosk pszczeli, olejek migdałowy i wyciąg z kwiatu lotosu.
"Krem Egiptu", he, he - dobry chwyt marketingowy, działa na wyobrażnię; ciekawe, co producent miał na myśli, nazywając go tak.
|
Znalazłam próbkę w... sklepie ogrodniczym. Ogólnie nic specjalnego - wosk pszczeli, miód, olej z pestek winogron, masło shea, mleczko migdałowe, wyciąg z lotosu, destylat różany; działanie nawilżające i natłuszczające; parafina na pierwszej pozycji składu. Przyjemnie pachnie.
|
|
|