Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomóżcie !! Bardzo ważne /umowa zlecenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-12, 20:10   #1
90asia90
Przyczajenie

Pomóżcie !! Bardzo ważne /umowa zlecenia

WITAM!
Mam zawartą umowę zlecenia na czas od 1.12.2010 do 30.06.2011r. Pracuję co drugi dzień w galerii handlowej po 11 godzin dziennie. W pracy muszę się wstawić i otworzyć stoisko ponieważ właściciel poniósłby karę pieniężną za nie otwarcie stoiska.Mając tak określone godziny pracy prawnie nie powinnam mieć umowy o pracę?. W umowie mam zapisane,że do moich obowiązków należy pakowanie towaru, pakowanie upominków do sprzedaży oraz prace porządkowe. Moje pytanie brzmi: Czy zwalniając się z dnia na dzień mogę mieć jakieś konsekwencję?. Wiem że umowa zlecenia może być przez zleceniobiorce zerwana z dnia na dzień.Jednak gdy zlecenie jest odpłatne a wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu to przyjmujący zlecenie jest odpowiedzialny za szkodę. I moje drugie pytanie brzmi. Mając taki zakres obowiązków zapisany w umowie zleceniodawca nie może chyba ponieść żadnych szkód?.
Nadmienie jeszcze że w umowie mam zawarte że zleceniodawca wypłaca mi kwotę 300zł brutto a tak na prawdę zarabiam więcej.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź!
pozdrawiam
90asia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując