Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polka i Kurd
Wątek: Polka i Kurd
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 10:03   #358
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Polka i Kurd

Cytat:
Napisane przez dora750 Pokaż wiadomość
Hehe, zgrupowanie antykurdyjskie

Cześć Yesmi, witam wszystkich.

Dotarłam tu przez google, szukając dziewczyn będących w związku z Kurdem. Yesmi, mój od niedawna mąż, jest Kurdem pochodzącym z irańskiego Kurdystanu. W sobotę (hehe) pobraliśmy się w mosque (też mieszkamy w UK), zawierając kontrakt małżeński, nikah. Mój mąż ma kartę stałego pobytu, jest w trakcie składania aplikacji o angielskie obywatelstwo, niedługo skończy kurs ESOL with British Citizenship. Za jakiś czas chcemy zarejestrować nasz związek w HO, ale dopiero po urlopie, na który chcemy jechać w tym roku, jak tylko mój dostanie paszport. Bo jeśli nie wiadomo o co chodzi, to musi chodzić o pieniądze Oboje pracujemy, ja jestem pielęgniarką pracującą w swoim zawodzie, mąż pracuje w fabryce.

Zawsze się znajdzie ktoś, kto skrytykuje Twój związek, zwłaszcza na forach, gdzie ludzie czują się mocni, bo nie stoją z "przeciwnikiem" twarzą w twarz. Nie słuchaj głupich docinków, ja już się przestałam przejmować.

Jakbyś chciała pogadać, to ja się polecam, bo nie znam zbyt wielu par polsko- kurdyjskich.

Rozmawiałaś z rodziną męża? Ja rozmawiam prawie co niedzielę przez telefon. Umiem w sorani tylko kilka słów, ale ich to niezmiernie rajcujeNalegają na męża, żeby mnie szybciej uczył.

Pozdrawiam!

Cytat:
Oczywiście do Kurdystanu na urlop chcemy jechać, bo mój mąż rodziny od 6 lat na oczy nie widział.

Ja też rozumiem tyle, co nic, hehe. Czoni baszi. Amn baszm. Zor spas baba, szał szad.

Mój to jeszcze do mnie mówi:"kochanie, a tu zor sagbabi", na co ja odpowiadam amisz hoszem dełi po polsku też go uczę. Ale ja wolę przyspieszyć swoją naukę sorani.
Cytat:
Z podobnych słów jest jeszcze reklama- reklam.

Ja nie gotuję, mój mąż gotuje. Nie umie zrobić dolmy niestety. Sama kiedyś muszę spróbować. Za krótko jesteśmy ze sobą, dopiero się uczyłam, jak ugotować ryż. Toż to skomplikowana czynność... Ze ślubu nam została pełna lodówka baklawy. Mniam mniam.
Cytat:
Pchella Ty lepiej się go dopytaj o jego religię. Mój mąż też pił alkohol przed ślubem, a teraz nie tknie, nie przebywa też z ludźmi, którzy piją. To, o czym piszesz, co mu się podoba, typowy model rodziny, chęć posiadania syna raczej niż córki, brzmi typowo dla mnie. Mój mąż mówi to samo. Jest muzułmaninem. Ateista dla niego to diabeł z najgłębszych czeluści piekieł. Nie ożeniłby się ze mną, gdybym była ateistką!
Cytat:
Możesz popytać na forum arabia.pl tam są dziewczyny z Egipcjaninami.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Mój też uwielbia seriale. Kiedyś wciągnęlismy się w taki turecki, o kolesiu, co był niczym Robin Hood, pomagał innym, miał dziewczynę lekarkę, jej ojciec był policjantem. Z matką mieszkał i młodszym bratem, Murat miał na imię, hehe.
Cytat:
Mój mąż się spotyka czasami z kolegami beze mnie. Ja wówczas się umawiam z koleżankami, no chyba, że pracuję

Jak spotykamy się z innymi parami, to zazwyczaj panowie dyskutują na swoje tematy, my na swoje. Potem nas pytają zdziwieni, czemu z nimi nie rozmawiamy, a po zakończeniu spotkania mój mąż przeprasza, że mało ze mną rozmawiał.
Cytat:
Mój mąż ma dużo, ale większość to single, spotyka się z nimi w kurdyjskiej restauracji, oglądają mecze, grają w bilarda i do domu.

Regularnie spotykamy się z dwoma parami, Kurd- Litwinka, Kurd- Polka. No i my. Niezbyt często, bo wszyscy mieszkamy w innych miastach.

Żadnej Kurdyjki nie znam jeszcze, ani żadnej Turczynki.

[QUOTE=dora750;26280454]
Cytat:
Napisane przez zakochana04 Pokaż wiadomość
piszesz ze zal ci sie go zrobilo ,,,ale czy to znaczy ze ty masz
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Nie obchodzimy świąt, ale mimo wszystko to bank holiday, mam wolny weekend, co drugi weekend pracuję, normalne pary spędzają czas ze sobą razem.
Cytat:

Jestem pewna, że nie, bo mój mąż mi mówi, że on by bardzo chciał mnie zabrać ze sobą, ale tam będą sami faceci.
Cytat:
Powiedział, że mogę jechać do koleżanki czy kuzynki, nie ma sprawy.

Cytat:
No to samo, telefony to się urywają. Denerwujące to jest.

Ten kuzyn z kolei to nie jest zbyt poważny. Kiedyś w środku tygodnia dzwoni do niego, jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem. Wymyślił, że mój ma zrobić dolmę, bo on przyjeżdża. A mój się tłumaczył i przepraszał, że zrobi kurczaka, bo nie umie dolmy! Pytam się, co Ty do cholery jesteś restauracja, żeby sobie menu jeszcze wybierali? Jak przyjechali do niego, to siedzieli do 2 w nocy i mój TŻ do pracy przez nich rano nie poszedł. On jest za miękki, nie wywali nikogo z domu, bo to niegrzecznie. A grzecznie, jak Ci się ktoś na głowę zwala bez zapytania? Mojemu mężowi to imam powiedział podczas mowy ślubnej, że teraz, jak go koledzy chcą odwiedzić, to mają się umówić na appointment wcześniej, a nie wpadać jak burza. A jak mojego nie ma w domu, to mam nie wpuszczać.

Z wyjazdu do kuzyna zrezygnował.

W ten weekend jego koledzy dwaj przyjeżdżają, z czego jednego znam dobrze, bo się przyjaźnimy w czwórkę z nim i jego żoną, Litwinką. Ja pracuję, będę w domu ok 22. Jeszcze nie wiem, czy będą nocować u nas, czy wracają do domów. My u tej rodziny czasem nocujemy, bo mieszkają w innej miejscowości. Przynajmniej będzie w domu.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Starałam się dopasować swoją odpowiedź do poziomu zadanego przez Ciebie pytania.

Swoją drogą ciekawa jestem, jakiej denominacji chrześcijanką jesteś?
Cytat:
Rozumiem, że do każdej z tych odpowiedzi miałaś już gotowy scenariusz? Jak widzisz, życie rodzi różne scenariusze, a ludzie nie zawsze udzielą Ci takiej odpowiedzi, jakiej oczekujesz.
Cytat:
Sama sobie przeczysz. Nie ma za co.
Cytat:
Jak rozmowa głuchego ze ścianą. Dobrze, że już się zakończyła, bo niewiele wniosła do dyskusji.
Cytat:
Dla twojej informacji- jestem muzułmanką, w oczach rodziny męża nie jestem więc "kuffar", czyli niewierną, jak mnie sympatycznie określiłaś.
Cytat:
Asia8400- do tej pory starałam się ignorować twoje posty. Ja nie mam 15 lat, tylko 35 i nie życzę sobie, aby ktoś obcy mnie próbował przekonać do tego, jaki to mój muzułmański mąż jest zły! Największą agresję, rasizm i nietolerancję na tym forum okazujesz właśnie ty! Domyślam się, że jesteś jeszcze bardzo młodziutką osóbką, owszem masz prawo do własnego zdania, ale nie masz prawa go narzucać innym. To tak gwoli ścisłości. Byłabym wdzięczna, gdybyś przestała cytować moje posty, gdyż nie chcę się wdawać w pyskówkę.

Zakochana04- ślub cywilny dopiero planujemy za parę miesięcy.

Poznałam ostatnio dziewczynę, która mieszka w tureckim Kurdystanie, z mężem. Trochę sobie rozmawiamy na NK. Nikt jej nie bije, nikt się nad nią nie znęca, przeciwnie, rodzina męża we wszystkim jej pomaga.
Cytat:
Ty też będziesz w średnim wieku, jak tylko wyrośniesz z okresu szkoły średniej. Przewrażliwiona nie jestem, nie widzę za to powodu do dyskusji z małolatami o przerośniętym "ja" i rasistowskich poglądach. A takie teksty typu, "ja jestem dla ciebie "kuffar", to do swojej mamy możesz zasuwać, bo na mnie to nie działa. Mnie nie wychowano na pokoleniu "fejsbuka", rasiźmie, osądzaniu wg siebie, ubliżaniom i zmienianiu chłopaków jak rękawiczek. Rok się pobzykać z Kurdem, rok z Polakiem, a potem w białej sukni, symbol czystości do ślubu. I jeszcze rady innym udzielać, co do tego, jak sobie mają życie układać. Co za hipokryzja!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Razem chcemy jechać do Kurdystanu

Ś
Cytat:
Tak naprawdę to nie znam żadnego kurda, ale fajnie było was podpuścić Nazwisko mojgo wzięłam z interii, gdzie był artykuł o kolesiu o tym imieniu z Birmingham, który organizował z drugim lipne małżeństwa. Fajnie było, dzięki za rozmowę, idę potrollować na innym forum heheh pozdro! Magda

Trollowanie i niszczenie zawartości wątku.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dora750, wszystkie swoje posty edytujesz zupełnie niepotrzebnie, są zacytowane.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-04-13 o 09:54
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując