2011-04-13, 10:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna do nas zawitała, kolejna PMka TAK powiedziała - PM 2011, cz.33
Cytat:
Napisane przez aga-6
Ja swoje zaproszenia także robię sama. Gitmartusia kupiłam bardzo podobny papier do tego który prezentujesz i jest super. Ja korzystałam z gilotyny takiej do zdjęć fotograficznych, cięłam i papier wizytówkowy, i o grubsze gramaturze (ponad 200), póki co działa nadal  ostrze jest już w rączce.
Ja również zaginam zaproszenie do wewnątrz. A co do kosztów, napewno wyjdzie taniej niż jakbym takie zaproszenia zamówiłam, ale drożej niż takie najprostsze zaproszenia. Zresztą zobaczcie same moje wypociny poniżej.
|
Ładne
A jeszcze jeżeli chodzi o to co wyjdzie taniej: kupić czy zrobić to wszystko zależy też od rodzaju zaproszeń i tego jakie materiały są potrzebne. Jeżeli jest to tylko kwestia kupienia papieru, tasiemki, wydrukowania i zagięcia to na pewno wyjdzie taniej zrobić samemu. Ale jeśli chce się użyć np. dziurkaczy ozdobnych, nożyczek ozdobnych i innych tego typu sprzętów to na pewno nie opłaca się kupować tego tylko po to, żeby zrobić zaproszenia i więcej nie używać bo to nigdy nie będzie się opłacało (jeszcze przy dużej ilości zaproszeń kupienie jakiegoś prostego dziurkacza mogłoby wyjść korzystnie, ale jak trzeba więcej to już nie).
|
|
|