2006-09-01, 15:29
|
|
BAN stały
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
Napisane przez kamaO
Niuniaczek
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogłam Ci pomóc  Miałam rację z tą Hiszpanią, no nie? Jak ktoś chce się wyszaleć, wygrzać, opalić i pozwiedzać, to ten kraj go nie zawiedzie
A wspomnienia zostaną Ci na zawsze
Szkoda, że nie trafiłyśmy na ten sam turnus, bo ja jadę w poniedziałek
Właśnie zaczynam się zastanawiać co włożyć do walizki
Zdradź tajemnicę (oczywiście jeśli możesz i chcesz): ile kasy przepuściliście? 
|
Pewnie, że miałaś rację , już się zastanawiamy gdzie pojedziemy za rok.Ciszę sie bo TŻ złapał bakcyla na podróże co wcześniej wogóle nie miało miejsca.
Wzieliśmy razem 720 euro. Dużo wydaliśmy na wycieczki - Barcelona (30 e *2os) Water world ( 20 e *2 os) Marineland ( 20 e *2os). Ja byłam w Montserrat (35 e), TŻ wykupił sobie nurkowanie 30e). Czyli praktycznie 200 euro poszło na wycieczki fakultatywne (nie żałujemy ).
Zaskoczyły nas ceny jedzenia (drogo ), mimio że mielismy zapewnione sniadania i kolacje, na obiad trza było isć (głównie pizza ) . Dodatkowo zawsze po dyskotece odwiedzaliśmy jakąś knajpkę. Co nam zostało poszło na prezenty dla rodzinki i dla siebie ( wydałam 70 e).
Czyli tyle co wzieliśmy ze sobą spokojnie nam starczyło, (oczywiście nie stołowaliśmy sie w restauracjach).
Tak odbiegając od tematu - co nas zszokowało to lokalne mięso i wędliny - są o-kro-pne! Nie pamietam już nazwy słynnej hiszpańskiej szynki której cena za kg dochodzi do 200 euro i która wszyscy Hiszpanie się zajadają. Kupiłam parę plasterków na spróbowanie ale wróciły ze mną do domu i leżą w lodówce bo nikt jakos nie moze się skusić .
Życzę przyjemnej podrózy i udanego wypoczynku, dużo słońca i mało meduz ( w Lloret de mar niestety wprowadono pod koniec naszego pobytu zakaz kąpieli w morzu)
|
|
|