Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polka i Kurd
Wątek: Polka i Kurd
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-13, 17:59   #369
asia8400
Raczkowanie

Dot.: Polka i Kurd

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Jeszcze slubu nie mamy...Na razie nam sie nie spieszy,bo po co.W sumie u nich jest tak,ze kobieta powinna zajsc w ciaze niedlugo po slubie a my jeszcze dzieci nie chcemy miec.Ja wiem duzo o nich z racji tego,ze pracuje z wieloma muzulmanami i poznalam naprawde wspanialych ludzi jak i tych zlych niestety..Trzeba miec oczy i uszy otwarte.
Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Na razie jestesmy szczesliwi a jesli bedzie mnie chcial zostawic to juz jego strata W Iraku oczywiscie nie byloby mowy o spaniu przed slubem ale tu zyje tak tysiace ludzi..Slub mozemy zawrzec w kazdej chwili-nie trzeba isc do meczetu,bo Imam moze przyjsc do domu no ale nie planujemy wczesniej jak za 2 lata Nie jest ze mna dla sexu-po 2 latach przebywania ze soba 24/24 jestem tego pewna
czyli twój TŻ lubi widocznie jak jego rodzina ma wyrzuty sumienia, skoro jeszcze tyle czasu chcę je u nich wywoływać (min. 2 lata)...

rodzina kazała mu cie dobrze poznać, bo europejki są lekkich obyczajów. swoim zachowaniem utwierdzasz ich w tym przekonaniu... to, że sypia z chrześcijanką bez ślubu za pewne w męskiej części rodziny bardzo go nobilituję (wcześniej przytoczyłam post byłej żony araba na ten temat). ciebie mają wiadomo za jaką osobę.

szacunku nie masz u nich żadnego. dobrze, że dopuszczasz chociaż taką możliwość.

przyjechać, nie przyjadą, ale on może w końcu do nich (tak będzie o wiele łatwiej logistycznie). no chyba, że już nie chce widzieć osobiście.

z tym ślubem też kompletnie pokrętne rozumowanie. jak nie chcesz dziecka jeszcze teraz, to po prostu przekładasz na dalszy termin. co tu do rzeczy ma ślub. zmusza go ktoś do tego, by od razu po ślubie miał dzieci? nie można zabrać tego ślubu, żeby chociaż uspokoić te domniemane wyrzuty sumienia jego rodziny? hmmm a może on po ślubie planuję zacząć być religijny, i mu do tego nie spieszno. a może po prostu tak tylko gada, a w planach ma zupełnie co innego (a raczej inną, i to czystą według nich, czyli dziewicę Muzułmankę).

jestem ciekawa jakbyś jednak zaszła w ciążę co by zrobił? sporo dziewczyn w takiej sytuacji (z Muzułmaninem, który nie potrzebuje papierów... muszą usunąć ciąże, albo się ewakuować ja są przeciwne aborcji. masa jest takich przypadków na forach).

pewnie, że jesteście szczęśliwi. mu wiadomo co do szczęścia jest potrzebne. ty też, mimo tych małych wątpliwości. ale rodziny... nie za bardzo w to wierze. jego pewnie cię traktuję jako opcję przejściową. twoja. nie wiem, ale pewnie woleli by ich córka nie wiązała się z Muzułmaninem. każdy wie jaką opinię mają wyznawcy Islamu, i z czego słynną. trochę niekomfortowa to sytuacja, kiedy teoretycznie są niewiernymi. na pewno nie raz już byłaś obgadywana na ten temat w gronie rodzinnym, czy też znajomych.
asia8400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując