2011-04-13, 20:39
|
|
|
Rozeznanie
|
Proszę o pomoc w doborze koloru ścian (fotki)
Witam,
Jasne ściany w moim pokoju dziennym już proszą się o malowanie i w związku ze zbliżającym się małym remontem naszła mnie ochota na zmiany. Obecnie ściany są beżowe i chciałabym dodać im chyba trochę koloru.
Mam skórzany beżowy komplet, meble są w kolorze wiśni, dywan taki jak widać na zdjęciach beżowo kremowy z brązowymi wstawkami. Zasłony i poduszki są również beżowe z takiego samego materiału. (Nie zwracajcie uwagi na firankę dorobiłam się całkiem fajnej a ta ze zdjęcia już dawno nie wisi . Opisuję obecną kolorystykę.
Chciałabym jakimiś kolorami troszkę coś pozmieniać. Myślałam właśnie o zmianie koloru ścian tylko nie bardzo wiem na jaki .
Pokój dzienny jest dość duży ponad 30m2, po obu stronach są skosy. Na zdjęciach przedstawiona jest tylko połowa pokoju, za plecami fotografa znajduje się trochę ciemniejsza część. Chciałabym np jakieś wzorki ale boję się że przez skosy będzie przytłaczająco 
Myślałam też nad pozostawieniem beżowego odcienia ścian i postawieniem na kolorowe dodatki jak np. poduszki itd. Może kolor zielony, ten mocniejszy?
Sama już nie wiem. Proszę o porady 
Będę wdzięczna za rady.
|
|